Huidverbetering

Je huid krijgt het nodige te verduren: stress, weersomstandigheden, voeding, ouder worden: het heeft allemaal impact op de conditie van je huid. Verschillende huidaandoeningen kunnen ook vervelend zijn. Denk aan pigmentvlekken, acne(littekens), couperose, striae en ongewenste haargroei. Wij hebben de specialisten en de behandelingen in huis om jouw huid aanzienlijk te verbeteren.

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken komen vaak voor op de huid die veel is blootgesteld aan de zon. Bij het ouder worden kunnen ook ouderdomsvlekken ontstaan. Deze vlekken verschijnen meestal op de handen, het gezicht en het decolleté. De zon is niet de enige oorzaak, deze plekjes kunnen ook ontstaan na wondjes, acne, rond littekens of als gevolg van het ouder worden. Pigmentvlekken die in je gezicht ontstaan tijdens je zwangerschap noemen we zwangerschapsmasker of melasma.

Wat kun je doen tegen pigmentvlekken?

Bij Amstelzijde Kliniek in Amstelveen kunnen wij pigmentvlekken zoals zwangerschapsmasker, ouderdomsvlekken, zonnevlekken en andere vormen van pigmentatie veilig en doeltreffend verwijderen. Dit doen wij met een laserbehandeling en/of een peeling, eventueel gecombineerd met de juiste huidproducten.

Meer weten over pigmentvlekken?

Heb jij last van pigmentvlekken en wil je daarvan af? Bekijk dan onze aanpak op deze pagina: pigmentvlekken verwijderen. Wil je liever eerst meer informatie? Dan kun je ook altijd eerst onze pigmentvlekken FAQ raadplegen.

Ben je al overtuigd dat dit de behandeling is die jij nodig hebt? Neem dan contact met ons op voor een afspraak. Jij bent uniek, net als jouw huid. Daarom bekijken we in een gratis en vrijblijvend intakegesprek wat jouw huid nodig heeft.

Couperose

Wat is couperose?

Couperose is de naam voor de fijne rode, blauwe of paarse bloedvaatjes op wangen, kin, neus en voorhoofd. Couperose komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor en ontstaat meestal op middelbare leeftijd, als gevolg van het verzwakken van de vaatwanden. De huid wordt dunner, waardoor de gesprongen bloedvaatjes zichtbaar worden. Couperose is op zich onschuldig, maar kan soms klachten geven. Bij grote temperatuurverschillen kan het gezicht rood aanlopen en warm worden. De bloedvaatjes worden vaak als ontsierend ervaren en gaan niet vanzelf weg. Ze hebben geen functie meer in het lichaam, waardoor het verwijderen veilig is.

Wil je meer weten over de behandeling tegen couperose van Amstelzijde? Klik dan hier.

Meteen een afspraak maken? Dat kan ook! Vul dan onderstaand formulier in.

  Gewenste datum:

  Ongewenste haargroei

  Ongewenste haargroei kan voor zowel mannen als vrouwen erg vervelend zijn, zeker wanneer je last hebt van donkere haartjes op zichtbare plekken. Zowel de overmatige en ongewenste haargroei als het steeds opnieuw moeten ontharen is niet fijn. Het professionele team van Amstelzijde Kliniek helpt je hier graag mee.

  Wat kun je doen tegen ongewenste haargroei?

  Er zijn allerlei methoden om haar te verwijderen, denk aan ontharen, harsen, waxen en epileren. Deze behandelingen geven snel resultaat, maar hebben ook een groot nadeel: het haar komt steeds weer terug, waardoor je de hele behandeling opnieuw moet ondergaan. De meest effectieve manier om ongewenste haargroei tegen te gaan is laserontharing.

  Ongewenste haargroei verwijderen met laserbehandeling in Amstelveen

  Wij bieden laserbehandelingen aan om ongewenst haar in jouw gezicht of op jouw lichaam te verwijderen. Het pigment in het haarzakje absorbeert het laserlicht dat het haarzakje beschadigt, waarna het afsterft.

  Bij ongewenste beharing of overbeharing voert onze huidtherapeut met de Duetto MT van Quanta System een veilige en uitermate effectieve behandeling uit. Deze laser is zeer krachtig, waardoor er relatief weinig behandelingen nodig zijn, gemiddeld zes per gebied.

  Het resultaat is een gladde huid, zonder ontsierende en ongewenste haartjes.

  Wij helpen jou graag van jouw ongewenste haargroei af, neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek met de huidtherapeut.

  Acne

  Acne is een vervelende huidaandoening, die zelfs kan zorgen dat de kwaliteit van leven omlaag gaat. Daarnaast laat acne ook vaak littekens achter. Acne(littekens) komen niet alleen voor bij jongeren, ook volwassenen hebben er last van. Er is geen standaardbehandeling voor acne, daarom kijken onze huidtherapeuten tijdens het intakegesprek naar de persoonlijke situatie. Daarna zoeken zij samen met jou een passende oplossing en behandeling. Een van de veelgebruikte mogelijkheden is een laserbehandeling.

  Beenvaatjes

  Wat zijn beenvaatjes?

  Beenvaatjes, ook wel berkentakjes genoemd, zijn chronisch verwijde haarvaatjes op de benen, als gevolg van vaatwandverslapping. Er is een erfelijk component, maar beenvaatjes kunnen ook ontstaan door hormoonschommelingen, zwangerschap of een staand beroep waarbij veel druk wordt uitgeoefend op de bloedvaten. Beenvaatjes geven meestal geen medische klachten, mensen ervaren ze wel als ontsierend.

  Wat is er te doen tegen beenvaatjes?

  Een laserbehandeling is het meest effectief tegen beenvaatjes. Bij Amstelzijde Kliniek kunnen zowel rode als blauwe beenvaten effectief met lasertherapie worden behandeld.

  Laserbehandeling beenvaatjes in Amstelveen

  Wij gebruiken de Duetto MT Laser – die de Nd:YAG- en Alexandrite laser in zich heeft. De Nd:YAG laser is de gouden standaard voor vaten en is in staat naast de beenvaatjes ook de dieper gelegen blauwrode beenvaten aan te pakken. Het licht van deze effectieve laser wordt door de hemoglobine in het bloedvat geabsorbeerd en omgezet in warmte, zonder het omliggende weefsel te beschadigen. Het bloed stolt en het beenvaatje wordt op natuurlijke wijze door het lichaam opgeruimd. Gemiddeld zijn hier één tot drie behandelingen voor nodig, in totaal duurt het hele behandeltraject acht tot twaalf weken.

  Ben je benieuwd wat wij kunnen doen voor jou? Neem dan contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek met een van onze huidtherapeuten.

  huidverjonging-behandeling-amstelzijde-kliniek

  Littekens

  Wat zijn littekens?

  Een litteken is een blijvend zichtbare verandering van de huid, die ontstaat tijdens het genezingsproces van een wond. Wij snappen dat je littekens cosmetisch storend vindt en dat ze zorgen voor ongemakken als pijn, tintelingen en bewegingsbeperkingen.

  Wat kun je doen tegen littekens?

  Bij Amstelzijde Kliniek verbeteren wij met laserbehandeling de structuur van de huid. Ook nemen kleurverschillen af, waardoor het litteken minder opvalt. Bovendien zul je merken dat je minder last hebt van het litteken.

  Laserbehandeling tegen littekens in Amstelveen

  De laserbehandeling is geschikt voor zowel verdikte littekens als littekens met dunner weefsel. Meerdere behandelingen, met een pauze van vier weken, geven het beste resultaat. De huidtherapeut van Amstelzijde Kliniek zal bepalen welke behandeling voor jou het meest geschikt is. Neem contact met ons op om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen.

  Striae

  Wat is striae?

  Striae ontstaat wanneer de huid plaatselijk te veel wordt opgerekt in een korte tijd, bijvoorbeeld bij zwangerschap of overgewicht. Het bindweefsel is dan onderhuids gescheurd, waardoor er strepen ontstaan. In het begin zijn ze paarsrood, na een tijdje veranderen ze in huidskleur. De strepen zijn vaak dunner dan de onaangetaste huid en kunnen kleine lijntjes vertonen en ze worden ook wel tijgerstrepen genoemd. Striae is niet slecht voor jouw gezondheid, het is vooral cosmetisch storend voor jou.

  Wat kun je doen tegen striae?

  Striae voorkomen is lastig, omdat je er niet altijd invloed op hebt hoe snel jouw huid uitrekt bij bijvoorbeeld een zwangerschap. Je kunt het proberen te voorkomen door je huid regelmatig in te smeren met een verzorgende huidolie. Als de striae er eenmaal zit, kan deze verminderd worden met een laserbehandeling.

  Laserbehandeling tegen striae in Amstelveen

  Bij Amstelzijde Kliniek werkt de huidtherapeut met de enige laser ter wereld die door de Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration) is goedgekeurd voor de behandeling van striae, de Icon met het Er:Glass 1540 nm handstuk van het merk Cynosure.

  Deze laser zorgt voor een natuurlijke kleur van de huid en een verbetering van de huidstructuur. Het gevolg is dat de striae veel minder zichtbaar wordt. Mocht de paarsrode kleur zichtbaar blijven, dan kunnen we die behandelen met de vaatlaser.

  Mocht je meer willen weten over striae en de behandeling hiervan, bekijk dan onze FAQ pagina over striae. Wil je persoonlijk advies? Neem dan gerust contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek, zodat we jou kunnen helpen bij het verminderen van jouw striae.

  Doffe en vale huid

  Na verloop van tijd kan jouw huid dof en vaal worden. Je kunt hem dan een flinke oppepper geven met de Skinboosters van Skin Tech.

  Stralende huid met Skin Tech Skinboosters

  Wist je dat er maar een heel klein percentage van de stoffen uit jouw huidverzorging wordt opgenomen door de huid? Om de huid optimaal van binnenuit te activeren, stimuleren en waar nodig te herstellen, adviseren wij Skinboosters.

  Wat zijn Skinboosters?

  Skinboosters zijn vloeistoffen die we met micro injecties in de huid brengen. Deze behandelmethode staat ook bekend als mesotherapie of microneedling. De Skinboosters bestaan uit ingrediënten zoals hyaluronzuur, met als doel het stimuleren van de aanmaak van collageen.

  Deze effectieve anti-aging behandeling bevat verschillende essentiële voedingsstoffen die de huid voeden en hydrateren. De structuur, stevigheid en elasticiteit van de huid verbeteren door de toepassing van Skinboosters.

  Op basis van jouw huidconditie en jouw persoonlijke wensen kiezen wij een skinbooster die daarbij past.

  Hoe ziet de huid er na de behandeling uit?

  Na de behandeling is je huid wat rood en mogelijk zie je een milde zwelling. Desondanks ben je in staat jouw dagelijkse bezigheden weer op te pakken. Het is mogelijk dat de huid wat beurs aanvoelt na afloop. Dit trekt vanzelf weg.

  Met welke skinboosters werken wij?

  Wij gebruiken de skinboosters van Skin Tech Pharma Group. Deze vallen onder de CE Klasse III injectables producten en zijn dus van zeer hoge kwaliteit. Hieronder geven wij je graag een overzicht van de verschillende skinboosters die bij de Amstelzijde Kliniek worden ingezet.

  RRS® HA Injectable

  • Voor gezicht, hals en decolleté
  • Alle huidtypen
  • Hydrateert droge, verslapte huid

  RRS® HA Eyes

  • Voor gebied rondom de ogen
  • Verbetering van wallen, kringen en lijntjes
  • Neemt vermoeide uitstraling weg

  RRS® Hyalift® 75 Proactive

  • Voor de verouderde huid
  • Extra hydratatie
  • Stimuleert de huid tot aanmaak van nieuwe cellen

  XL Hair®

  • Voor het haar
  • Stopt haaruitval en stimuleert nieuwe haargroei
  • Gezond haar met mooie glans als resultaat

  Hoeveel behandelingen zijn nodig?

  Voor een goed en zichtbaar resultaat adviseren wij voor de huidverbeterende behandelingen een kuur van vier keer. Voor de haarbehandelingen adviseren wij voor mannen gemiddeld zes behandelingen en voor vrouwen acht. Wil je weten welk behandelplan bij jou past? Bel of mail ons dan voor een vrijblijvend en gratis intakegesprek.