Huidverbetering

Je huid krijgt het nodige te verduren: stress, weersomstandigheden, voeding, ouder worden: het heeft allemaal impact op de conditie van je huid. Verschillende huidaandoeningen kunnen ook vervelend zijn. Denk aan pigmentvlekken, acne(littekens), couperose, striae en ongewenste haargroei. Wij hebben de specialisten en de behandelingen in huis om jouw huid aanzienlijk te verbeteren.

Pigmentvlekken

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken komen vaak voor op de huid die veel is blootgesteld aan de zon. Bij het ouder worden kunnen ook ouderdomsvlekken ontstaan. Deze vlekken verschijnen meestal op de handen, het gezicht en het decolleté. De zon is niet de enige oorzaak, deze plekjes kunnen ook ontstaan na wondjes, acne, rond littekens of als gevolg van het ouder worden. Pigmentvlekken die in je gezicht ontstaan tijdens je zwangerschap noemen we zwangerschapsmasker of melasma.

Wat kun je doen tegen pigmentvlekken?

Bij Amstelzijde Kliniek in Amstelveen kunnen wij pigmentvlekken zoals zwangerschapsmasker, ouderdomsvlekken, zonnevlekken en andere vormen van pigmentatie veilig en doeltreffend verwijderen. Dit doen wij met een laserbehandeling en/of een peeling, eventueel gecombineerd met de juiste huidproducten.

Laserbehandeling pigmentvlekken in Amstelveen

Bij een laserbehandeling van het pigment wordt het licht van de laser door het overmatige pigment geabsorbeerd en omgezet in warmte. Het pigment wordt afgebroken en op natuurlijke wijze opgeruimd door het lichaam. Het resultaat is een prachtige, stralende en egale huid.

Voor de behandeling van zwangerschapsmasker of melasma combineren wij indien nodig de juiste skincare, de Mela Peel Forte, met de PicoSure laser. Deze laser is als één van de weinige lasers geschikt voor melasma. Dit omdat deze laser niet werkt op basis van warmte, zoals veel andere lasers wel doen. Melasma is namelijk erg gevoelig voor warmte waardoor de kans bestaat dat het verergerd, waardoor een andere behandelmethode noodzakelijk is voor een goed effect op de langere termijn. De PicoSure is in staat op een veilige en effectieve wijze melasma te behandelen.

Peeling tegen pigmentvlekken in Amstelveen

Een peeling is een vloeistof op basis van verschillende ingrediënten met elk specifieke eigenschappen. Als we die peeling aanbrengen op jouw huid gaat jouw huid schilferen, dat noemen we ook wel exfoliatie. Het actieve bestanddeel van de peeling kan zo goed doordringen in de verschillende lagen van de huid. De Mela Peel Forte van Dermaceutic is hiervoor erg geschikt.

Een peeling kan een opzichzelfstaande behandeling zijn, het is wel goed om te weten dat wij de beste resultaten boeken in combinatie met IPL- en laserbehandelingen.

Mela Peel Forte

 • Vermindering van pigmentvlekken en zwangerschapsmasker
 • Maakt de huid egaler en gezonder
 • Geschikt voor verschillende lichaamsgebieden

Jij bent uniek, net als jouw huid. Daarom bekijken we in een gratis en vrijblijvend intakegesprek wat jouw huid nodig heeft. Neem contact met ons op voor een afspraak, zodat ook jij binnenkort weer een stralende huid hebt!

Couperose

Wat is couperose?

Couperose is de naam voor de fijne rode, blauwe of paarse bloedvaatjes op wangen, kin, neus en voorhoofd. Couperose komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor en ontstaat meestal op middelbare leeftijd, als gevolg van het verzwakken van de vaatwanden. De huid wordt dunner, waardoor de gesprongen bloedvaatjes zichtbaar worden. Couperose is op zich onschuldig, maar kan soms klachten geven. Bij grote temperatuurverschillen kan het gezicht rood aanlopen en warm worden. De bloedvaatjes worden vaak als ontsierend ervaren en gaan niet vanzelf weg. Ze hebben geen functie meer in het lichaam, waardoor het verwijderen veilig is.

couperose behandeling

Wat kun je doen tegen couperose?

Couperose is het beste te behandelen met een laser. Hiermee kunnen we de vaatjes definitief verwijderen, zonder zichtbare littekens.

Laserbehandeling bij couperose in het gezicht in Amstelveen

De vaatbehandeling van Amstelzijde Kliniek met laser of OPL (Optimized Pulsed Light) is de meest effectieve methode om couperose in het gezicht, de hals of op het decolleté te verwijderen. Afhankelijk van de ernst zijn er 1-3 behandelingen nodig.

Het licht van de laser wordt omgezet in warmte. Dit zorgt weer dat het bloed stolt en dat het lichaam het vaatje opruimt. Het definitieve resultaat is na twee tot vier weken zichtbaar. De behandeling is niet pijnlijk, hooguit wat gevoelig. Na afloop kan jouw huid wat rood of gezwollen zijn, dit trekt vanzelf weg.

We kijken graag samen met jou hoe we jouw huid kunnen verbeteren. Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek.

Ongewenste haargroei

Ongewenste haargroei kan voor zowel mannen als vrouwen erg vervelend zijn, zeker wanneer je last hebt van donkere haartjes op zichtbare plekken. Zowel de overmatige en ongewenste haargroei als het steeds opnieuw moeten ontharen is niet fijn. Het professionele team van Amstelzijde Kliniek helpt je hier graag mee.

Wat kun je doen tegen ongewenste haargroei?

Er zijn allerlei methoden om haar te verwijderen, denk aan ontharen, harsen, waxen en epileren. Deze behandelingen geven snel resultaat, maar hebben ook een groot nadeel: het haar komt steeds weer terug, waardoor je de hele behandeling opnieuw moet ondergaan. De meest effectieve manier om ongewenste haargroei tegen te gaan is laserontharing.

Ongewenste haargroei verwijderen met laserbehandeling in Amstelveen

Wij bieden laserbehandelingen aan om ongewenst haar in jouw gezicht of op jouw lichaam te verwijderen. Het pigment in het haarzakje absorbeert het laserlicht dat het haarzakje beschadigt, waarna het afsterft.

Bij ongewenste beharing of overbeharing voert onze huidtherapeut met de Duetto MT van Quanta System een veilige en uitermate effectieve behandeling uit. Deze laser is zeer krachtig, waardoor er relatief weinig behandelingen nodig zijn, gemiddeld zes per gebied.

Het resultaat is een gladde huid, zonder ontsierende en ongewenste haartjes.

Wij helpen jou graag van jouw ongewenste haargroei af, neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek met de huidtherapeut.

Acne(littekens)

Wat is acne?

Acne is een vervelende huidaandoening, die zelfs kan zorgen dat de kwaliteit van leven omlaag gaat. Daarnaast laat acne ook vaak littekens achter. Acne(littekens) komen niet alleen voor bij jongeren, ook volwassenen hebben er last van. Er is geen standaardbehandeling voor acne, daarom kijken onze huidtherapeuten tijdens het intakegesprek naar de persoonlijke situatie. Daarna zoeken zij samen met jou een passende oplossing en behandeling. Een van de veelgebruikte mogelijkheden is een laserbehandeling.

Acne gezichtsbehandeling

Sebacia Laserbehandeling tegen acne

De unieke Sebacia laserbehandeling is een revolutionaire behandeling tegen acne en is op maar een paar plekken in Nederland beschikbaar. Amstelzijde Kliniek biedt deze therapie als enige aan in Amstelveen, Noord-Holland. Het medisch-dermatologische Amerikaanse bedrijf Sebacia is in 2009 opgericht en sindsdien zijn er al vele onderzoeken gedaan en behandelingen uitgevoerd. Sinds 2018 is het ook mogelijk de behandeling in Nederland te ondergaan.

De Sebacia behandeling richt zich op de drie oorzaken van acne:

 • Overmatige talgproductie
 • Woekering van bacteriën
 • Verhoorning van de huid

Tijdens de behandeling worden gouden micropartikels met een speciaal massageapparaat in de talgklieren gemasseerd. Vervolgens warmt de Nd:YAG laser deze deeltjes op een veilige en niet pijnlijke manier op. Het gevolg is een aanzienlijke afname van de talgproductie.

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Deze methode is geschikt voor mensen die hun acne niet onder controle krijgen met reguliere acne-therapie en voor mensen die een alternatief zoeken voor orale medicatie zoals antibiotica of Roaccutane.

Het grote voordeel van deze behandeling is dat er in totaal slechts drie behandelingen nodig zijn met een interval van ongeveer een week. Dit is aanzienlijk korter dan een normaal behandeltraject voor acne(littekens). De Sebacia laserbehandeling is geschikt voor gezicht, borst en rug en voor zowel lichte als donkere huidtypen.

Voor- en nazorg

Om deze laserbehandeling tegen acne(littekens) te laten slagen, is een goede voor- en nazorg nodig. Daarom bereiden we jouw huid ongeveer twee weken voor de behandeling voor met Effezel gel. Na de laserbehandeling is jouw huid waarschijnlijk wat rood en gezwollen. Je kunt de zwelling verminderen door de huid goed te koelen, zodat de roodheid en zwelling na een dag of twee verdwijnt. Zolang je behandeld wordt is een goede UV-bescherming heel belangrijk. Tot een maand na de behandeling mag je jouw huid niet blootstellen aan de zon of de zonnebank.

Wat is het resultaat van een Sebacia laserbehandeling?

De laser verwarmt de talgklieren, waardoor de talgproductie aanzienlijk vermindert. Twee tot drie maanden na de laatste behandeling zie je een duidelijke verbetering van jouw huid. Hoelang het resultaat zo blijft hangt af van jouw huid en huidconditie. Bij de één is een behandeltraject voldoende, een ander moet het traject na een jaar herhalen. We kunnen je helpen bij een optimaal resultaat door de juiste huidverzorging de adviseren. Hierover vertelt de huidtherapeut je graag meer in een persoonlijk gesprek, je kunt contact met ons opnemen voor een afspraak.

Reguliere acnetherapie

Naast de Sebacia laserbehandeling voeren wij ook reguliere acnebehandelingen uit. Hierbij behandelen we de huid met dieptereinigingen in combinatie met chemische peelings. Bij een dieptereiniging van de huid verwijderen we mee-eters, talgophopingen, gerstekorrels en puistjes. De combinatie met een peeling zorgt voor een optimaal onderhoud van jouw huid. De Milkpeel van Dermaceutic is zeer geschikt voor de vermindering van talgproductie bacteriegroei. Daarnaast maakt het de huid frisser, rustiger en egaler.

Beenvaatjes

Wat zijn beenvaatjes?

Beenvaatjes, ook wel berkentakjes genoemd, zijn chronisch verwijde haarvaatjes op de benen, als gevolg van vaatwandverslapping. Er is een erfelijk component, maar beenvaatjes kunnen ook ontstaan door hormoonschommelingen, zwangerschap of een staand beroep waarbij veel druk wordt uitgeoefend op de bloedvaten. Beenvaatjes geven meestal geen medische klachten, mensen ervaren ze wel als ontsierend.

Wat is er te doen tegen beenvaatjes?

Een laserbehandeling is het meest effectief tegen beenvaatjes. Bij Amstelzijde Kliniek kunnen zowel rode als blauwe beenvaten effectief met lasertherapie worden behandeld.

Laserbehandeling beenvaatjes in Amstelveen

Wij gebruiken de Duetto MT Laser – die de Nd:YAG- en Alexandrite laser in zich heeft. De Nd:YAG laser is de gouden standaard voor vaten en is in staat naast de beenvaatjes ook de dieper gelegen blauwrode beenvaten aan te pakken. Het licht van deze effectieve laser wordt door de hemoglobine in het bloedvat geabsorbeerd en omgezet in warmte, zonder het omliggende weefsel te beschadigen. Het bloed stolt en het beenvaatje wordt op natuurlijke wijze door het lichaam opgeruimd. Gemiddeld zijn hier één tot drie behandelingen voor nodig, in totaal duurt het hele behandeltraject acht tot twaalf weken.

Ben je benieuwd wat wij kunnen doen voor jou? Neem dan contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek met een van onze huidtherapeuten.

huidverjonging-behandeling-amstelzijde-kliniek

Littekens

Wat zijn littekens?

Een litteken is een blijvend zichtbare verandering van de huid, die ontstaat tijdens het genezingsproces van een wond. Wij snappen dat je littekens cosmetisch storend vindt en dat ze zorgen voor ongemakken als pijn, tintelingen en bewegingsbeperkingen.

Wat kun je doen tegen littekens?

Bij Amstelzijde Kliniek verbeteren wij met laserbehandeling de structuur van de huid. Ook nemen kleurverschillen af, waardoor het litteken minder opvalt. Bovendien zul je merken dat je minder last hebt van het litteken.

Laserbehandeling tegen littekens in Amstelveen

De laserbehandeling is geschikt voor zowel verdikte littekens als littekens met dunner weefsel. Meerdere behandelingen, met een pauze van vier weken, geven het beste resultaat. De huidtherapeut van Amstelzijde Kliniek zal bepalen welke behandeling voor jou het meest geschikt is. Neem contact met ons op om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen.

Striae

Wat is striae?

Striae ontstaat wanneer de huid plaatselijk te veel wordt opgerekt in een korte tijd, bijvoorbeeld bij zwangerschap of overgewicht. Het bindweefsel is dan onderhuids gescheurd, waardoor er strepen ontstaan. In het begin zijn ze paarsrood, na een tijdje veranderen ze in huidskleur. De strepen zijn vaak dunner dan de onaangetaste huid en kunnen kleine lijntjes vertonen en ze worden ook wel tijgerstrepen genoemd. Striae is niet slecht voor jouw gezondheid, het is vooral cosmetisch storend voor jou.

Wat kun je doen tegen striae?

Striae voorkomen is lastig, omdat je er niet altijd invloed op hebt hoe snel jouw huid uitrekt bij bijvoorbeeld een zwangerschap. Je kunt het proberen te voorkomen door je huid regelmatig in te smeren met een verzorgende huidolie. Als de striae er eenmaal zit, kan deze verminderd worden met een laserbehandeling.

Laserbehandeling tegen striae in Amstelveen

Bij Amstelzijde Kliniek werkt de huidtherapeut met de enige laser ter wereld die door de Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration) is goedgekeurd voor de behandeling van striae, de Icon met het Er:Glass 1540 nm handstuk van het merk Cynosure.

Deze laser zorgt voor een natuurlijke kleur van de huid en een verbetering van de huidstructuur. Het gevolg is dat de striae veel minder zichtbaar wordt. Mocht de paarsrode kleur zichtbaar blijven, dan kunnen we die behandelen met de vaatlaser.

Mocht je meer willen weten over striae en de behandeling hiervan, bekijk dan onze FAQ pagina over striae. Wil je persoonlijk advies? Neem dan gerust contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek, zodat we jou kunnen helpen bij het verminderen van jouw striae.

Doffe en vale huid

Na verloop van tijd kan jouw huid dof en vaal worden. Je kunt hem dan een flinke oppepper geven met de Skinboosters van Skin Tech.

Stralende huid met Skin Tech Skinboosters

Wist je dat er maar een heel klein percentage van de stoffen uit jouw huidverzorging wordt opgenomen door de huid? Om de huid optimaal van binnenuit te activeren, stimuleren en waar nodig te herstellen, adviseren wij Skinboosters.

Wat zijn Skinboosters?

Skinboosters zijn vloeistoffen die we met micro injecties in de huid brengen. Deze behandelmethode staat ook bekend als mesotherapie of microneedling. De Skinboosters bestaan uit ingrediënten zoals hyaluronzuur, met als doel het stimuleren van de aanmaak van collageen.

Deze effectieve anti-aging behandeling bevat verschillende essentiële voedingsstoffen die de huid voeden en hydrateren. De structuur, stevigheid en elasticiteit van de huid verbeteren door de toepassing van Skinboosters.

Op basis van jouw huidconditie en jouw persoonlijke wensen kiezen wij een skinbooster die daarbij past.

Hoe ziet de huid er na de behandeling uit?

Na de behandeling is je huid wat rood en mogelijk zie je een milde zwelling. Desondanks ben je in staat jouw dagelijkse bezigheden weer op te pakken. Het is mogelijk dat de huid wat beurs aanvoelt na afloop. Dit trekt vanzelf weg.

Met welke skinboosters werken wij?

Wij gebruiken de skinboosters van Skin Tech Pharma Group. Deze vallen onder de CE Klasse III injectables producten en zijn dus van zeer hoge kwaliteit. Hieronder geven wij je graag een overzicht van de verschillende skinboosters die bij de Amstelzijde Kliniek worden ingezet.

RRS® HA Injectable

 • Voor gezicht, hals en decolleté
 • Alle huidtypen
 • Hydrateert droge, verslapte huid

RRS® HA Eyes

 • Voor gebied rondom de ogen
 • Verbetering van wallen, kringen en lijntjes
 • Neemt vermoeide uitstraling weg

RRS® Hyalift® 75 Proactive

 • Voor de verouderde huid
 • Extra hydratatie
 • Stimuleert de huid tot aanmaak van nieuwe cellen

XL Hair®

 • Voor het haar
 • Stopt haaruitval en stimuleert nieuwe haargroei
 • Gezond haar met mooie glans als resultaat

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Voor een goed en zichtbaar resultaat adviseren wij voor de huidverbeterende behandelingen een kuur van vier keer. Voor de haarbehandelingen adviseren wij voor mannen gemiddeld zes behandelingen en voor vrouwen acht. Wil je weten welk behandelplan bij jou past? Bel of mail ons dan voor een vrijblijvend en gratis intakegesprek.