Méér dan 20 jaar ervaring
Méér dan 20 jaar ervaring
Ècht dat natuurlijke effect
Ècht dat natuurlijke effect
100.000+ behandelingen
100.000+ behandelingen

Wat doet een huidtherapeute precies allemaal?

Experts van
meerdere disciplines
Eerlijk, transparant
en persoonlijk advies
Gecombineerde behandelingen
voor optimaal resultaat

geschreven door Sanne en Marit

Huidtherapie binnen de Amstelzijde Kliniek

Hoe gaat dat nu eigenlijk? Een behandeling bij de huidtherapeut? We merken dat steeds meer mensen ons weten te vinden. Eenmaal onder behandeling horen we vaak; had ik dit maar jaren eerder gedaan… Tijd om een stukje te schrijven over hoe dat nu allemaal in zijn werk gaat. 

Onze huidtherapeutes zijn direct toegankelijk, wat inhoudt dat je zonder verwijzing van een arts bij ons terecht kunt. Je kunt dus gewoon de kliniek bellen voor het maken van een afspraak. Als eerste afspraak plannen we altijd een consult. Tijdens dit gesprek  komt alles aan de orde:  jouw huid-vraag, wat je graag wilt verbeteren en wat hierin jouw wensen zijn. Ook zijn we benieuwd hoe je gezondheid is, hoe je de huid verzorgt en welke (thuis)behandelingen je eventueel al gedaan hebt. Zo krijgen we een goed beeld van jou en je huid. 

Vervolgens bekijken we samen met jou uitgebreid je huid. Op basis van de verkregen informatie stellen we een behandelplan op maat op. Hierbij kijken we wat het beste bij jou en jouw levensstijl past. Aspecten zoals hersteltijd, frequentie en budget spelen hierbij een rol. Door dit samen te bespreken kijken we wat het beste past bij jou. Veelal werken we in kuurverband om de huid te verbeteren. Daarnaast kijken we wat nodig is om de huid ook op langere termijn te onderhouden. Problemen of kwalen die al jaren spelen zullen niet binnen één behandeling opgelost zijn. Om die reden  maken we een plan hoe we dit kunnen verbeteren. Dit doen we samen,  want alleen door samen consequent aan de huid te werken kunnen we verschil maken. Denk hierbij aan goede huidzorg: het gebruik van de juiste producten op het juiste moment. Daarnaast geven we adviezen wat je zelf nog meer kunt doen om de huid te verbeteren.  

Voor veel behandelingen geldt dat een vervolgbehandeling nodig is om het beste resultaat te behalen. De tussentijd tussen de behandelingen wisselt tussen de twee en twaalf weken, afhankelijk van de behandeling. In die tussentijd is het niet zo dat er niets gebeurd: in die tussentijd hersteld de huid van de behandeling en wordt deze gestimuleerd door de thuisbehandeling met producten. Hierdoor zal de huid beetje bij beetje verbeteren. Een cyclus van de huid duurt 28 dagen. Gedurende deze dagen wordt de huid compleet vernieuwd en worden de resultaten van de behandeling steeds meer zichtbaar. 

U kunt bij onze huidtherapeutes terecht voor al uw vragen rondom de huid. 

Wilt u graag meer lezen over hoe een behandelplan eruit kan zien? Lees dan zeker verder! 

 

Laser ontharen 

Het langdurig verwijderen van donkere beharing kan doormiddel van lasertherapie. Bij de Amstelzijde Kliniek beschikken we over de nieuwste apparatuur om zowel lichtere als donkere huidtypen veilig en effectief te behandelen. Dit kan in principe van top tot teen. Veel voorkomende gebieden zijn de bovenlip, kin, oksels, rug, onderbenen en bikinilijn. Gemiddeld zijn er zes behandelingen nodig voor het beste resultaat. De tijd tussen de behandelingen varieert per gebied tussen de 4-8 weken. 

Tijdens het intakegesprek bespreken we welk gebied je behandeld wilt hebben, we bekijken of de haren geschikt zijn en we bespreken de kosten. 

Tijdens de behandeling tekenen we het te behandelen gebied af, maken we de huid schoon en starten we met de behandeling. Afhankelijk van het gebied kan de behandeling als gevoelig, warm en prikkelend worden ervaren. Om de behandeling wat meer comfort te geven, maken we gebruik van een apparaat die koude lucht op de huid blaast. Op deze manier is een behandeling goed vol te houden.

De dag van de behandeling en de dag erna kan de huid nog wat warm en gloeiend aanvoelen. Dit verdwijnt vanzelf. Het stukje haar wat nog in de huid zit zal in de loop van 1-2 weken uitvallen. In de daaropvolgende weken zal de haargroei vertragen, wat maakt dat je minder vaak hoeft te scheren.  Om alle haren effectief te behandelen zijn er vervolgbehandelingen nodig. Bij een laser-onthaar traject gaan we uit van een circa 80% reductie van de haren. De overgebleven haren zullen dun zijn.
 Ook weten we ondertussen dat we nooit kunnen spreken van definitief ontharen, dit omdat het lichaam in staat is om gedurende je hele leven toch her en der nieuwe haartjes te laten groeien. Wij adviseren dan ook om het behaalde resultaat te onderhouden door bijvoorbeeld één keer per 1-2 jaar een onderhoudsbehandeling te ondergaan. 

Deze behandeling is naast cosmetische redenen ook erg geschikt als je last hebt van irritatie door scheren, ingegroeide haartjes of bij sinus pilonidalis.    

Pigmentvlekken

Pigment problematiek is een veel voorkomende huidaandoening. Denk hierbij aan de beruchte ouderdomsvlekjes, zonne- of zonnebankschade maar ook het zwangerschapsmasker (melasma) schalen we onder deze categorie. Om te beginnen gaan we uitzoeken wat de mogelijke oorzaak van het pigment kan zijn, dit is een belangrijk item voor de keuze van de behandeling van pigment. Afhankelijk hiervan stellen we een behandelplan op. Bij pigment kan dit nog wel eens variëren, dit hangt af van de oorzaak, de locatie en de uitbreiding van het pigment. 

Bij het verminderen van pigmentvlekken speelt thuisbehandeling ook een grote rol. Het goed beschermen tegen de zon met een zonnebescherming is belangrijk. Dit omdat zonlicht de aanmaak van pigment kan triggeren. Daarnaast is het mogelijk om met de juiste huidproducten de pigment synthese te remmen en de huid een boost te geven om zichzelf versnelt te vernieuwen. Door een combinatie van deze twee processen is het mogelijk om het teveel aan pigmentaanmaak al tot een halt roepen.

Om het pigment wat al aanwezig is te verminderen maken we gebruik van diverse behandelingen: (Pico) laser, OPL en peelings. Alle drie zetten we in, veelal ook  een combinatie. Allen werken ze op een andere manier waardoor we de diverse pigmentproblematieken kunnen behandelen.
Bij pigment weten we dat er altijd het risico bestaat dat er weer een nieuw vlekje kan ontstaan, het thuis behandel traject is daarom hierbij van groot belang. Na de behandeling zul je merken dat de pigmentatie tijdelijk iets donkerder wordt, dat de huid gaat afschilferen en  dat de huid  warm aanvoelt.
Per behandeling zal de huidtherapeut je uitleggen wat je kunt verwachten als hersteltijd. Dit varieert tussen 1-7 dagen. 

Onze huidtherapeutes begeleiden je gedurende dit proces  en samen kunnen we op deze manier jouw pigmentvlekken onder controle krijgen, ook voor de lange termijn. 

Couperose 

Roodheid, vaatjes en flushing op het gelaat, veelal op de wangen, neus en kin. Soms een kwestie van genetische aanleg,  soms  door externe factoren welke in de loop van je leven meer zichtbaar worden. Naast de zichtbaarheid kan het ook een warmte gevoel geven. Wijn, pittig eten en veranderingen van kou-warme omgeving kunnen een zogenaamd flushing effect geven. Door behandeling met licht- en lasertherapie zijn we in staat de roodheid van de huid als de zichtbaar vaatjes effectief te verminderen.   

Voor het beste resultaat zijn er gemiddeld drie behandelingen nodig, met vier weken daartussen.  In die weken ruimt de huid de vaatjes die behandeld zijn op, het effect van de behandeling wordt gedurende die weken zichtbaar. 

Deze behandeling is ook geschikt voor de behandeling van rosacea. Bij deze aandoening kan een van de symptomen roodheid zijn. Licht- en lasertherapie kan deze symptomen verminderen. Aanvullend zal de huidtherapeut ook adviezen voor thuisbehandeling geven om de weerbaarheid van de huid te verbeteren. 

Vier seizoenen

Wanneer is het nu handig om te starten met een behandeltraject? Dit is afhankelijk van de huid-vraag en de behandelmethode. Sommige behandelingen kunnen namelijk het gehele jaar door worden gedaan en andere doen we liever alleen in de koudere maanden. Voor sommige behandelingen is het namelijk zo dat de huid niet zongebruind mag zijn. In deze periode kiezen we voor de zogeheten zomerbehandelingen. Deze therapie welke veilig in de zomer gedaan kan worden, zorgt ervoor dat eerder verkregen resultaat wordt behouden en de huid verder verbetert.  Daarnaast is het altijd mogelijk te  starten met de thuisbehandeling. Schroom daarom ook zeker niet om een afspraak te maken bij een van onze huidtherapeutes. Samen stellen we een mooi plan op zodat je kunt starten met jouw huid-verbeteringstraject. 

Groet,
Sanne Wissels en Marit van Boldrik

 

 

©
2024
Amstelzijdekliniek
-