Botox behandelingen

Wat is Botox en wat zijn de mogelijkheden bij Amstelzijde Kliniek in Amstelveen?

Botox is de bekendste merknaam van een wettelijk geregistreerd geneesmiddel dat wordt gemaakt door de bacterie Clostridium Botulinum. De grondstof voor het medicijn is botuline toxine, een eiwit. Oorspronkelijk werd het geneesmiddel in ziekenhuizen gebruikt om spierspasmen te behandelen. Tegenwoordig wordt het ook veel gebruikt voor cosmetische doeleinden, in zeer kleine, veilige doses. Als het in een spier wordt geïnjecteerd, blokkeert het de overdracht van zenuwimpulsen naar de spier. Hierdoor ontspant de spier zich en zullen rimpels in de huid verdwijnen of verminderen. Na enkele maanden is botox door het lichaam afgebroken en krijgen de spieren hun beweeglijkheid volledig terug.

Botox behandeling tegen fronsrimpels

Verticale rimpels tussen de wenkbrauwen maken dat je er vermoeid of boos uitziet. Met een paar prikjes verdwijnen deze fronsrimpels en ziet u er frisser en weer ontspannen uit. Het effect van de behandeling houdt ongeveer vier maanden aan.

Voorhoofdsrimpels behandelen met botox

Voorhoofdsrimpels kunnen al op jonge leeftijd voorkomen, vaak is dit erfelijk bepaald. De horizontale lijnen maken niet direct ouder, maar geven een onrustig of zorgelijk gezicht. Door de behandeling trekt de huid weer glad en ziet het voorhoofd er rustig uit.

Rimpels om de ogen gladtrekken

Kraaienpootjes of rimpels bij de ogen worden vaak charmant gevonden. Maar zodra de rimpels doorlopen over het jukbeen of naar de haargrens, worden ze als storend ervaren. Behandeling kan de rimpeltjes glad trekken en zorgen voor een rustiger gelaat, zonder dat dit ten koste gaat van de natuurlijke mimiek.

Putjes in kin voor en na botox behandeling - Amstelzijde Kliniek

Behandeling bij putjes en rimpels in de kin

Bij sommige mensen kan een zeer beweeglijke kin leiden tot rimpels en putjes, die erg ontsierend kunnen zijn. Als deze erg zijn ingesleten in de huid, is het eigenlijk te laat om dit goed te kunnen behandelen. Om ernstige putjes en rimpels in de kin te voorkomen is een tijdige, preventieve botoxbehandeling aan te raden.

Hangende mondhoeken behandelen

De aandacht in het gezicht gaat in de eerste plaats naar de ogen en dan naar de mond. De mond is dus zeer bepalend voor de uitstraling. Afhangende mondhoeken geven een ontevreden en treurige uitdrukking. De oorzaak kan huidverslapping zijn of een spiertje dat enigszins aan de mondhoek trekt. Een botox behandeling ontspant het spiertje en de mondhoek wordt gelift.

Lijntjes op de neus behandelen

Lijntjes op de neus, de zogenaamde bunnylijntjes, zijn zichtbaar als je je neus optrekt, lacht of tegen de zon inkijkt. Ook deze lijntjes zijn vaak erfelijk bepaald. De één vindt ze leuk, de ander wil ervan af. Bunnylijntjes zijn makkelijk te behandelen; de lijntjes zullen aanzienlijk verminderen.

Wenkbrauwlift

Met slechts een klein prikje is het mogelijk de wenkbrauwen iets te liften. Vaak gaat dit in combinatie met een botox behandeling van de frons- en/of de voorhoofdsrimpels. Het gaat hier om een subtiele lift, die de blik meer open maakt. Deze botox behandeling is niet geschikt voor mensen die in aanmerking komen voor een ooglidcorrectie.

Behandeling tegen migraine en spanningshoofdpijn

Een zeer plezierige bijwerking van een behandeling tegen fronsrimpels of voorhoofdsrimpels, is dat de mimiek in het voorhoofd vermindert en daarmee ook eventuele spanningshoofdpijn kan verdwijnen. Botox kan ook worden ingezet tegen chronische migraine, maar met name hormonale migraine is lastiger te behandelen.

Overmatige transpiratie tegengaan met Botox

Botox is zeer effectief tegen overmatig zweten in de oksels en tegen zweethanden en –voeten. Het effect van de behandeling in de okselstreek is vaak na een dag al merkbaar. Het optimale resultaat van de behandeling wordt na circa tien dagen bereikt.

Overmatige transpiratie oksels tegengaan met Botox

Wilt u meer informatie over Botox behandelingen of een afspraak maken? Bel ons op 020 472 38 88.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?