Hangende mondhoeken

Non-verbale communicatie is heel belangrijk. Door afhangende mondhoeken kijk je continu onvriendelijk of ontevreden. Daarnaast lijkt je gezicht ouder. De behandeling van hangende mondhoeken met botox of fillers wordt veel uitgevoerd bij Amstelzijde Kliniek in Amstelveen.

Hoe ontstaan afhangende mondhoeken?

Als je ouder wordt gaat het gebied rond de mondhoeken wat afhangen. Dit komt door volumeverlies in het gezicht of door het onwillekeurig vaak aanspannen van spieren in de mondhoeken. In het laatste geval kunnen ook jonge mensen er last van hebben. Vaak gaat het afzakken van de mondhoeken samen met het ontstaan van rimpels, wat een afgetobde, ontevreden uitstraling veroorzaakt.

Hangende mondhoeken behandelen in Amstelveen

Afhankelijk van de oorzaak zijn er verschillende oplossingen of combinaties van behandelingen om afhangende mondhoeken te corrigeren. Vaak voldoet een kleine behandeling, die een groot positief effect op jouw gehele uitstraling zal hebben.

Als de afhangende mondhoeken worden veroorzaakt doordat de spieren aan de mondhoeken trekt, kan botox een oplossing zijn. De meest voorkomende oorzaak is het verlies aan volume in je gezicht, waarvoor een behandeling met fillers de beste behandeling is.

Botoxbehandeling voor hangende mondhoeken

Als de hangende lippen worden veroorzaakt doordat het spiertje de mondhoeken naar beneden trekt, kan de spieractiviteit worden verminderd met botuline toxine (botox). De botox wordt niet in de mond zelf geprikt, maar in de spier wat lager op de kin. Hierdoor ontspant het spiertje in de mondhoek en worden de mondhoeken gelift. Een secuur werkje, met een groots effect.

Hangende mondhoeken behandelen met een filler

In het geval van volumeverlies is de meest effectieve behandeling een fillerbehandeling met hyaluronzuur, zoals Restylane. Soms gaat dit in combinatie met het opvullen van de lippen. In de praktijk van Amstelzijde Kliniek is gebleken dat een combinatie van een behandeling met botox en fillers over het algemeen de mooiste resultaten geeft.