Wallen en donkere kringen onder de ogen

Wallen, zakjes of donkere kringen onder je ogen zorgen dat je er slecht en vermoeid uitziet. De wallen onder de ogen ontstaan door slaapgebrek, maar kunnen ook een andere oorzaak hebben en zelfs erfelijk zijn. Wallen zijn vetzakjes, uitstulpingen of donkere kringen onder de ogen. Heb je er al eens over nagedacht om met fillers wallen te bestrijden? We leggen je graag uit hoe dit werkt.

Hoe ontstaan wallen?

Wallen zijn er in verschillende varianten. Als donkere kringen of als vetzakjes. Vaak is het hebben van deze vetzakjes of uitstulpingen erfelijk bepaald. Vetopslag onder de ogen is normaal, het vet fungeert namelijk als een stootkussentje voor het oog. Het omringende bindweefsel ondersteunt het vet en zorgt ervoor dat het binnen de oogkas blijft. Door erfelijke aanleg en als gevolg van ouder worden, kan het bindweefsel verslappen, waardoor het onderhuidse vet de kans krijgt om te zakken. Maar wat te doen tegen wallen? Om te verminderen kun je wallen opvullen met een filler met hyaluronzuur. Op deze manier wordt de huid op één soort volume gladgetrokken en heb jij weer een frisse, energieke blik.

Het kan zijn dat verslapte huid een veroorzaker is van wallen. Je zou dan zelfs een ooglidcorrectie kunnen doen. Het overtollige vet en het overschot aan huid worden dan verwijderd.

Benieuwd naar meer voor en na foto’s?

Donkere wallen verminderen met fillers

Donkere kringen onder de ogen worden veroorzaakt door volumeverlies. De dunne huid onder de ogen wordt dan doorschijnend. De onderliggende blauwe bloedvaten en het grijze botvlies schijnen dan door de huid heen.

traangootbehandeling wallen

Vaak gaat dit gepaard met pigmentvlekjes in de huid. Gevolg: een vermoeide en ongezonde uitstraling. Om de verkleuring van de huid te verminderen, adviseren wij de MaxG behandeling gecombineerd met de milkpeel.

Traangoot filler behandeling

Een fillerbehandeling met hyaluronzuur (Restylane) pas je toe op de traangoot.  Door dit in de traangoot te injecten, wordt het volumetekort onder de ogen weer aangevuld. Zo zie je er weer fris en uitgerust uit.  Traangoot fillers zijn erg populair om wallen aan te pakken met een relatief kleine ingreep.