Wallen en donkere kringen onder de ogen

Wallen, zakjes of donkere kringen onder je ogen zorgen dat je er slecht en vermoeid uitziet. De wallen onder de ogen ontstaan door slaapgebrek, maar kunnen ook een andere oorzaak hebben en zelfs erfelijk zijn. Wallen zijn vetzakjes, uitstulpingen of donkere kringen onder de ogen.

Vetzakjes of uitstulpingen onder de ogen

Het ontstaan van vetzakjes of uitstulpingen onder de ogen is vaak erfelijk bepaald. Vetopslag onder de ogen is normaal, het vet fungeert als een stootkussentje voor het oog. Het omringende bindweefsel ondersteunt het vet en zorgt ervoor dat het binnen de oogkas blijft. Door erfelijke aanleg en als gevolg van ouder worden, kan het bindweefsel verslappen, waardoor het onderhuidse vet de kans krijgt om te zakken. Je kunt de wal verminderen met een filler met hyaluronzuur.

Als verslapte huid een erg grote rol speelt bij het ontstaan van wallen, kan een ooglidcorrectie noodzakelijk zijn. Het overtollige vet en het overschot aan huid worden dan verwijderd.

Donkere kringen onder de ogen

Donkere kringen onder de ogen worden veroorzaakt door volumeverlies. De dunne huid onder de ogen wordt dan doorschijnend. De onderliggende blauwe bloedvaten en het grijze botvlies schijnen dan door de huid heen. Vaak gaat dit gepaard met pigmentvlekjes in de huid. Gevolg: een vermoeide en ongezonde uitstraling. Om de verkleuring van de huid te verminderen, adviseren wij de MaxG behandeling gecombineerd met de milkpeel.

Een fillerbehandeling met hyaluronzuur (Restylane) in het traangootje vult het volumetekort onder de ogen weer aan, zodat je er weer fris en uitgerust uitziet.