Liquid Facelift FAQ

Met een liquid facelift herstellen we het volume in het gezicht door een combinatie van verschillende fillers zoals Juvederm en Restylane.

Anders dan bij de klassieke facelift, is er bij de liquid facelift geen operatie nodig. Steeds meer mensen verkiezen de liquid facelift boven een facelift, omdat een vergelijkbaar effect wordt bereikt zonder de nadelen van een operatie. Het resultaat van een liquid facelift blijft 1,5 tot 2 jaar zichtbaar. De behandeling kan na deze periode probleemloos worden herhaald.

Bij een liquid facelift wordt het gehele gezicht behandeld. Je ziet er energieker, fitter en jonger uit, zonder dat hier een mes aan te pas komt!

 • Liquid Facelift: bij een liquid facelift maken we gebruik van fillers om het gezicht te verjongen. Bij deze vorm is opereren niet nodig. Met slechts een aantal prikjes wordt het gewenste effect bereikt. Het grote voordeel van een liquid facelift is dat je na de behandeling direct weer verder kunt met jouw dagelijkse bezigheden. De duur van het herstel van een behandeling is namelijk kort. Het resultaat van een liquid facelift blijft 1,5 tot 2 jaar zichtbaar. De behandeling kan na deze periode probleemloos worden herhaald.

De liquid facelift wordt bij Amstelzijde Kliniek uitgevoerd door dokter Hortoglu en dokter Adams. Beide artsen zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde (NVCG).

 • Mini-facelift: bij een mini-facelift wordt er vanaf de voorkant van het oor een sneetje gemaakt, dat doorloopt tot de haargrens. Vervolgens wordt de huid een beetje los gemaakt en strak getrokken, waaraan overtollig huid wordt weggenomen. Omdat er maar een klein beetje huid wordt verwijderd en niet het onderliggende weefsel erbij wordt betrokken, kan het resultaat van de mini-facelift tegenvallen.

Na de behandeling kan het gezicht gaan zwellen. Om dit te voorkomen, draag je een week na de behandeling een elastische band. Het volledige herstelproces duurt 4 weken.

 • Klassieke facelift: bij de klassieke facelift wordt er een klein sneetje vanaf de voorkant van het oor naar de achterkant van het oor gemaakt. Daarna wordt de huid losgemaakt en strak getrokken. Er kan bij deze methode worden gekozen om de spierlaag vrij te maken en weer aan te trekken. Bij een facelift zal je altijd blijven zien dat je behandeld bent; er blijft een litteken zichtbaar.
  De volledige herstelperiode bedraagt 2 tot 3 maanden.
 • MACS-lift: de MACS-lift staat voor Minimal Access Crainial Suspension Lift. Bij deze behandelmethode wordt er vanaf de voorkant van het oor tot in het haar een klein sneetje gemaakt. Via dit sneetje zal de arts het onderhuidse weefsel behandelen. Het weefsel wordt naar boven gelift met behulp van drie draadjes, waaraan de overtollige huid wordt weg genomen.

De hersteltijd van een MACS-lift bedraagt 6 weken.

De chirurgische ingrepen worden uitgevoerd door Dokter Etienne Lommen.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos consult om de mogelijkheden te bespreken.

Naarmate we ouder worden, verliest het gezicht volume; het bot slinkt, het volume neemt af en de huid wordt slapper. We gaan er vermoeider en ouder uitzien en de gezichtscontouren veranderen. Een liquid facelift is een ideale behandeling voor als je een frisse, natuurlijke en jeugdige uitstraling wilt. Een liquid facelift is heel effectief bij rimpels en verslapte huid.

Ten opzichte van de klassieke facelift, waarbij een operatie is vereist, komt er bij de liquid facelift geen mes aan te pas. De hersteltijd na de behandeling is zeer minimaal, je kunt hierna gewoon weer naar jouw werk of verder met jouw bezigheden.

De liquid facelift is een methode om lichte verslappingen mee te corrigeren en kent de volgende voordelen:

 • De resultaten zijn zeer natuurlijk.
 • Facelift zonder dat er in het gezicht wordt gesneden, er komt geen operatie aan te pas.
 • Minimale hersteltijd.
 • Directe resultaten.
 • Geen littekens.
 • Het gezicht krijgt een jeugdige en frisse uitstraling.
 • Plekken met minder volume worden hersteld.
 • Er is geen narcose nodig.

Een liquid facelift is niet permanent. Hoe lang een liquid facelift effect heeft op het gezicht, is afhankelijk van de soort fillers die tijdens de behandeling worden gebruikt. De resultaten van een filler op basis van hyaluronzuur blijven ongeveer 1 tot 1,5 jaar zichtbaar.

Daarnaast heeft jouw levensstijl ook invloed op hoe lang de effecten aanhouden. Uit onderzoek is bijvoorbeeld gebleken dat bij rokers het effect minder lang zichtbaar blijft dan bij niet-rokers. De behandeling kan risicoloos herhaald worden als de filler is afgebroken door het lichaam.

De totale behandelduur van een liquid facelift ligt tussen een half uur en anderhalf uur, dit is afhankelijk van het gewenste resultaat. Voorafgaande aan de behandeling zal de arts met een stift een aantal lijnen op het gezicht tekenen, waardoor er gelijkmatig wordt gewerkt. Daarnaast maken wij een voor- en na-foto, zodat je zelf goed te resultaten kunt zien.

De filler wordt met een naald of een canule onder de huid geïnjecteerd, dit is afhankelijk van de locatie. Een canule is een naald met een stomp uiteinde, waardoor er minder beschadiging aan de huid en het weefsel ontstaat. De behandeling is nagenoeg pijnloos, omdat er een verdovingsmiddel in de filler zit. Als je dat prettig vindt kun je voordat de behandeling begint, kiezen voor een verdoving met een verdovende crème of injectie.

Wanneer je een liquid facelift ondergaat bij een ervaren arts, zijn er nagenoeg geen risico’s. Omdat het bij een liquid facelift gaat om het terugbrengen van balans in het gezicht, kijkt de arts goed naar de verhouding van het gezicht en kan het zijn dat de gebieden met minder volume worden behandeld met fillers.

Een onervaren arts zou het gezicht verkeerd kunnen inschatten, waardoor er volume op de verkeerde plaatsen wordt toegevoegd. Hierdoor ontstaat er een onnatuurlijk resultaat.

Bij Amstelzijde Kliniek vinden wij het belangrijk de natuurlijke schoonheid te accentueren. Tijdens het kosteloze consult kijken wij naar de verhoudingen in het gezicht en naar de plekken die volume missen. Wij bespreken jouw wensen en geven advies over wat voor je de beste behandelmethode zal zijn.

Je kunt kort na de behandeling een lichte zwelling, roodheid of gevoeligheid ervaren. Deze verschijnselen verdwijnen na enkele dagen. Eventuele blauwe plekken verdwijnen meestal binnen een week en kunt je eventueel camoufleren.

Voorafgaande aan de liquid facelift bij Amstelzijde Kliniek, worden jouw wensen besproken in een kosteloos consult. Vervolgens wordt op basis van het advies van de behandelend arts een exacte prijs vastgesteld. Je kunt ervoor kiezen om de liquid facelift direct te ondergaan, of om een nieuwe afspraak te maken.

De kosten voor een liquid facelift zijn vanaf € 1450,- en afhankelijk van de hoeveelheid fillers die nodig zijn voor het gewenste resultaat.

Een liquid facelift wordt niet vergoed. Behandelingen die wel (gedeeltelijk) worden vergoed zijn:

Een liquid facelift kent een aantal voordelen ten opzichte van een klassieke facelift:

 • Natuurlijker resultaat: Een liquid facelift zorgt voor meer volume in het gezicht, daar waar bij een klassieke facelift geen volume kan worden teruggebracht. Bij een klassieke facelift wordt de huid deels verwijderd en vervolgens weer ‘strak’ getrokken. De resultaten zijn hierdoor minder natuurlijk. Daarnaast zult je bij een klassieke facelift altijd een litteken overhouden op de plaats waar de incisie is gemaakt.
 • Weinig risico’s & geen hersteltijd: Een liquid facelift kent zeer weinig risico’s en geen downtime (hersteltijd). Direct na de behandeling kun je weer verder met jouw bezigheden. Een klassieke facelift weerhoudt je 2 weken van de normale activiteiten.
 • Betaalbaarder: Een liquid facelift is betaalbaarder dan de klassieke facelift.
  Een liquid facelift is daarmee ideaal voor mensen die het uiterlijk willen verjongen, zonder de risico’s, kosten en hersteltijd van een klassieke facelift.

Een liquid facelift is één van de populairste behandelingen in onze kliniek. Onze artsen voeren de behandeling meerdere keren per week uit en hebben daardoor al jarenlange kennis en ervaring opgebouwd.

Beiden artsen van de Amstelzijde Kliniek, dokter Adams en dokter Hortoglu , zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde (NVCG). De NVCG ziet erop toe dat de kwaliteit van de gehele sector wordt behouden en bewaakt. Daarbij biedt de NGCG objectieve informatie aan mensen die een cosmetische behandeling overwegen.

Drs. Hortoglu is één van de medeoprichters van het NVCG en geeft naast zijn werkzaamheden in de kliniek, lezingen aan collega’s over injectables.

Wij vragen je 30 minuten voor de behandeling in de kliniek aanwezig te zijn. Op de dag zelf kun je paracetamol innemen, waardoor de kans op het ontstaan van zwellingen wordt verminderd.

Wij raden je aan om 5 dagen voor de behandeling te stoppen met voedingssupplementen.

Wij vragen je 30 minuten voor de behandeling in de kliniek aanwezig te zijn. Op de dag zelf kun je paracetamol innemen, waardoor de kans op het ontstaan van zwellingen wordt verminderd.

Wij raden je aan om 5 dagen voor de behandeling te stoppen met voedingssupplementen.

Bij een liquid facelift wordt er door middel van fillers volume teruggebracht in het gezicht. Wij maken gebruik van twee typen fillers, namelijk:

 • Hyaluronzuur: dit is een lichaamseigen stof en heeft als eigenschap dat het vocht bindt in de huid. Het resultaat van deze filler blijft 1,5 tot 2 jaar zichtbaar. Na deze periode wordt de filler vanzelf door het lichaam afgebroken.

Doordat hyaluronzuur van nature voorkomt in het lichaam, is behandeling hiermee zeer veilig. De kans op bijvoorbeeld een allergische reactie is nihil.

Wij gebruiken hiervoor de merken Restylane en Juvederm.

 • Biostimulatoire fillers: een biostimulatoire filler stimuleert de cellen die collageen aanmaken en voegt direct volume toe. Het resultaat houdt gemiddeld 12 tot 18 maanden aan.

Wij maken gebruik van het merk Radiesse. Radiesse bestaat uit een gel met hydroxylapatiet; een soort kunstbot. De gel wordt na injecteren geleidelijk vervangen door lichaamscellen en collageen. Hierdoor ontstaat er een zacht elastische vulling die aanvoelt als het omgevende lichaamsweefsel.

Onze klanten ervaren de behandeling niet als pijnlijk, je voelt slechts een aantal prikjes. Als je wilt kan het behandelgebied verdoofd worden.