Pigmentvlekken FAQ

Pigment is een kleurstof in de huid die ook wel melanine wordt genoemd. Het geeft onder andere kleur aan onze huid en haren. Pigment beschermt je huid tegen uv-straling. Als je lang in de zon zit, dan maakt de huid meer pigment aan zodat je beter beschermd bent. Als de huid is blootgesteld aan te veel zon, dan kunnen er vlekken, ofwel pigmentstoornissen ontstaan.

Onder invloed van bijvoorbeeld te veel zonlicht kan er een ophoping van pigment op een bepaalde plek in de huid ontstaan, wat kan leiden tot een pigmentvlek. De meeste pigmentvlekken ontstaan naarmate we ouder worden, dit wordt ook wel zonneschade genoemd. Ook kunnen deze ontstaan door hormonale schommelingen of door een eerdere ontsteking of beschadiging.

Bij een laserbehandeling absorbeert het pigment het licht, wat omgezet wordt in warmte. Vervolgens wordt het pigment in kleine deeltjes verpulvert en door het lichaam opgeruimd. De pigmentvlek neemt dan in de daaropvolgende weken af. Wat ervoor zorgt dat jouw huid egaler, stralender en frisser wordt.

Bij sommige pigmentvlekken zoals een zwangerschapsmasker, ook wel melasma genoemd, is laser niet aan te raden. Hiervoor gebruiken wij de Mela Peel Forte, ondersteund met effectieve pigmentproducten. Deze peeling is speciaal ontwikkeld voor melasma en zorgt voor een egalere huid.

Afhankelijk van de ernst van de pigmentvlekken zijn er 1 tot 3 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.

Na de behandeling kan het behandelde gebied er rood uitzien en kan er sprake zijn van enige zwelling. Ook zijn de vlekken tijdelijk, gemiddeld 2 tot 4 dagen, donkerder van kleur. Dit trekt geleidelijk weer weg, in de maand na de behandeling zie je het resultaat.