Fillers
Wat houdt een filler behandeling in?
Een filler behandeling is zeer veilig en wordt niet als pijnlijk omschreven. Wij werken met
zeer dunne naaldjes. Onze cosmetisch arts injecteert de filler gel op de gewenste plek. De
arts van de Amstelzijde Kliniek bepaalt in overleg met jou welke filler het beste is en past bij
jouw wensen. Er zijn namelijk verschillende typen fillers waar Amstelzijde Kliniek mee werkt.
Wij werken bovendien alleen met volledig veilige fillers.
Verschillende fillers
Sommige fillers zijn wat dikker van structuur. Deze worden voornamelijk gebruikt om het
verlies aan contouren te herstellen. Bijvoorbeeld voor meer contour bij de kaaklijn,
jukbeenderen of wangen. Een wat dunnere filler gel is weer meer geschikt voor lijntjes en
rimpeltjes.

Filler behandelingen
Wij passen filler behandelingen toe in onder andere de volgende gevallen:
- Rimpelbehandeling met filler voor neuslippenplooi
- Rimpelbehandeling met fillers tegen marionetlijnen en hangende mondhoeken
- Rimpelbehandeling met fillers tegen kraaienpootjes
- Rimpelbehandeling met fillers tegen een norse of boze blik
- Rimpels verminderen op de bovenlip
- Neuscorrectie met fillers
- Lippen opvullen met fillers
- Contourverbetering
- Volumeverlies herstellen
- Rimpels op de kin opvullen
- Rimpels op de wangen opvullen
- Vullen van de slapen
- Verbeteren van de kaaklijn
Resultaat van fillers
Een filler is een stof die wordt geïnjecteerd in en onder de huid. Een filler herstelt gezichtscontouren en verminderd rimpeltjes door vulling te geven daar waar de lijn het meest zichtbaar is. Ook verstevigd het de huid of creëert het volume daar waar van nature (of door leeftijd) minder volume aanwezig is.
Soms verward men fillers met Botox. Het grote verschil tussen fillers en Botox is dat laatstgenoemde de spier plaatselijk ontspant. Fillers geven vulling aan een gebied en hebben dus geen invloed op de spieren.
FAQ
Welke soorten fillers zijn er?
Er zijn drie verschillende fillers die na injectie afgebroken worden, dit zijn de z.g. tijdelijke fillers. De verschillen tussen deze fillers zit in de hoofdbestanddelen:
Hyaluronzuur
Hyaluronzuur is een lichaamseigen molecuul die voorkomt in de huid maar ook in andere weefsels. Hyaluron versterkt de volume en verstevigt de huid. Daarnaast trekt hyaluonzuur water aan.
Het volume herstelt zich op plaatsen waar je last hebt van rimpels, huidverslapping en/of verlies aan contouren. Het lichaam breekt een filler op basis van hyaluronzuur binnen zes to twaalf maanden af. Doordat hyaluronzuur van nature voorkomt in het lichaam, komen allergische reactie niet of nauwelijks voor. Dit type filler is daarom zeer veilig.
Van alle merken hyaluronzuurfillers zijn er verschillende diktes op de markt. Voor fijne rimpeltjes in het gezicht gebruiken we een wat dunnere gel gebruikt. Heb je meer volume nodig in het gezicht? Dan gebruikt de arts een dikkere gel.
Hydroxylapatiet
Hydroxylapatiet is een mineraal die na injecteren wordt vervangen door lichaamscellen.
Deze filler stimuleert hiermee de productie van lichaamseigen collageen, waardoor er een zacht elastische vulling ontstaat. Het lichaam breekt hydroxylapatiet in circa 12 maanden op een natuurlijke wijze af. Een voorbeeld van hydroxylapetiet filler is Radiesse of Ellanse.
Polymelkzuur
Polymelkzuur (bekend onder de merken Sculptra of Lanluma) stimuleert de natuurlijke collageenproductie van de huid door prikkeling van de aanmaak cellenn van collageen (fibroblasten). Hierdoor herstelt de huidstructuur en neemt het gezichtsvolume toe.
Voor een optimaal effect wordt deze filler 3 keer herhaald met een tussentijd van circa 4 weken.
Het voornaamste verschil tussen bovenstaande opties? Hyaluronzuur fillers geven de huid alleen ‘opvulling’. Hydroxylapatiet en polymelkzuur fillers stimuleren daarentegen de lichaamseigen collageenproductie en herstellen daarmee de huidstructuur. De beste keus zal door de arts met de client besproken worden.
Lipofilling
Bij lipofilling wordt het eigen vet na liposuctie als filler gebruikt. Het voordeel van deze behandeling is dat er gebruik wordt gemaakt van een lichaamseigen stof en er dus geen kans op allergieën bestaat. Resultaten zijn echter permanent en lastiger in te schatten. Bij de Amstelzijde Kliniek bieden wij lipofilling aan.
De Amstelzijde Kliniek in Amstelveen werkt alleen met tijdelijke fillers. Wij maken geen gebruik van permanente fillers omdat deze op langer termijn vervelende bijwerkingen kunnen geven. Permanente fillers zijn in Nederland al langere tijd verboden.
Wie mag fillers injecteren?
Volgens de wet mag iedere basisarts cosmetische behandelingen verrichten. Echter, er zijn kwaliteitsverschillen tussen behandelaren door opleiding en ervaring.
Dokter Hayri Hortoglu van de Amstelzijde kliniek is een van de oprichters van de NVCG (Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde).
Een van de redenen van de oprichting was de wens om een volwaardige opleiding op te richten. Binnen de NCVG heeft Drs. Hortoglu in een commissie meegewerkt aan de tot stand komen van een opleiding tot cosmetisch arts.
In deze tweejarige opleiding worden de artsen getraind om o.a. veilig te werken met fillers en botuline toxine. Na afronding van deze opleiding mag men zich cosmetisch arts KNMG noemen. Deze titel is sinds juli 2019 een beschermde deel specialistische titel die men pas na een opleiding van 2 jaar na je artsexamen mag voeren.
Wij raden aan om voor een arts te kiezen die is aangesloten bij de NVCG en in deze subspecialisme -cosmetisch arts KNMG- is gespecialiseerd. De NVCG waarborgt de kwaliteit van cosmetische behandelingen en verbetert deze continu.
De bij NVCG aangesloten artsen beheersen de nieuwste technieken en zijn altijd op de hoogte van de laatste productontwikkelingen. Daarnaast beschikken deze artsen over jarenlange ervaring in het uitvoeren van injectables (fillers & Botox).
De behandelend artsen van Amstelzijde Kliniek, dokter Hortoglu en dokter Adams, zijn beiden lid van de NVCG en zijn gespecialiseerde cosmetisch arts KNMG.
Welke filler werkt het beste?
Er is veel keus, want er zijn zo’n 400 verschillende soorten fillers op de markt. Toch zie je in de meeste klinieken dezelfde merken terugkomen. Juvederm en Restylane zijn al lang op de markt, waardoor het resultaat voorspelbaar is en eventuele bijwerkingen bekend zijn.
Jouw wensen en je uiterlijke kenmerken bepalen welke filler voor jou het meest geschikt is. De artsen van de Amstelzijde Kliniek zijn experts op dit gebied en geven iedereen het best passende behandelplan en bijbehorend advies.
Hoe ziet een behandeling eruit?
Voordat de behandeling plaatsvindt bespreken we eerst jouw wensen. De arts van de Amstelzijde Kliniek bepaalt in overleg met jou welke filler voor jou het meest geschikt is.
Tijdens de behandeling brengt de arts (indien nodig) verdovende crème aan, zodat de behandeling nagenoeg pijnloos is. Vervolgens spuit de arts de filler in. Na de behandeling krijg je meestal een lichte massage gegeven op het behandelde gebied. Dit alles duurt zo’n 15 tot 30 minuten.
Hoe lang hebben fillers effect?
Een filler blijft gemiddeld tussen de 6 en 24 maanden zitten. Hoe lang een filler werkt, is afhankelijk van drie factoren:
- Het behandelde gebied bepaalt voor een deel hoe lang een filler werkzaam is. De lippen zijn bijvoorbeeld beweeglijk, waardoor de filler sneller afbreekt. Gemiddeld blijft een filler hier tussen de 6 en 9 maanden zitten.
- Een dikkere gel blijft langer werkzaam dan een dunnere.
- Als laatste is de stofwisseling van de cliënt een belangrijke factor. Hoe sneller de stofwisseling, hoe minder lang de filler in het lichaam blijft zitten.
Hebben fillers bijwerkingen?
Na de behandeling kan de huid rood en gezwollen zijn. Ook komt het voor dat er blauwe plekken ontstaan. Deze trekken na een aantal dagen vanzelf weer weg. Als je snel last hebt van blauwe plekken, kan de arts besluiten om een canule te gebruiken. Een canule heeft een ronde punt, zodat de kleine bloedvaatjes onder de huid niet beschadigd raken. Het advies is om na een behandeling in ieder geval voor 2 dagen geen sport, sauna of andere inspannende activiteiten te doen. Eventuele priksporen mag je na 6 tot 8 uur camoufleren.
Wat zijn de kosten?
De prijs voor een behandeling met fillers is afhankelijk van het te behandelen gebied en het merk filler dat wordt gebruikt. De behandelingen bij Amstelzijde Kliniek starten vanaf €330. Bekijk onze prijslijst voor een volledig overzicht.
Mag je met fillers de zon in?
De eerste week nadat je bent behandeld, mag je niet onder de zonnebank of de zon in. Ons advies -ook als je geen fillers hebt- is om de huid altijd goed te beschermen tegen de zon. Wanneer je met fillers bent behandeld, is dit nog belangrijker. De zon en de zonnebank breken de filler namelijk sneller af en veroudert de huid sneller. We raden de zon en zonnebank vooral af wanneer je (het gebied rond) de lippen hebt laten behandelen.
Zijn fillers gevaarlijk?
Een tijdelijke filler op basis van hyaluronzuur is zeer veilig, omdat deze stof voorkomt in het lichaam en na een aantal maanden vanzelf wordt afgebroken. Mocht het toch zo zijn dat er complicaties optreden, dan kan de filler gemakkelijk worden opgelost met hyaluronidase.
Bij Amstelzijde Kliniek gebruiken wij geen permanente fillers die niet worden afgebroken door het lichaam. De Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG) raadt gebruik van permanente fillers af.
Binnen de Amstelzijde Kliniek in Amstelveen zijn wij gespecialiseerd in injectables: een doeltreffende manier om je schoonheid op natuurlijke wijze te vergroten, zonder chirurgische ingrepen. De verschillende behandelingen worden uitgevoerd door gecertificeerde huidtherapeuten en cosmetisch artsen.
Meer informatie?
We bespreken graag met je welke filler het meest geschikt is voor jou. Vraag een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek aan via het contactformulier.