Littekens Verwijderen

couperose behandeling voor en na

Een litteken is een blijvend zichtbare verandering van de huid, die ontstaat tijdens het genezingsproces van een wond. Littekens kunnen overal op het lichaam ontstaan, bijvoorbeeld door ongevallen, operaties en zelfs ziektes. Hoe meer de huid is beschadigd, des te langer de genezing duurt en des te groter de kans is dat het litteken klachten geeft.

Hoe ontstaan littekens?

Acnelittekens komen veel voor en ze ontstaan doordat het onstekingsproces bij acne, de huid flink beschadigt. Hierdoor ontstaan littekenweefsel, putjes in de huid en/of rode- en donkere (pigment)vlekken.
Littekens kunnen een enorme impact hebben op iemands leven. Neem bijvoorbeeld littekens na brandwonden. Ze zijn vaak ontsierend, maar kunnen ook veel klachten geven wat iemand veel bewegingsbeperkingen kan geven. Wist je dat zelfs deze littekens te behandelen zijn? Wij snappen dat je littekens cosmetisch storend vindt en dat ze zorgen voor ongemakken als pijn, tintelingen en bewegingsbeperkingen.

Wat kun je doen tegen littekens

Bij Amstelzijde Kliniek verbeteren wij met laserbehandeling de structuur van de huid. Ook nemen kleurverschillen af, waardoor het litteken minder opvalt. Bovendien zul je merken dat je minder last hebt van het litteken.

Littekens op een donkere huid

Het collageen van een donkere huid is taaier, wat een voordeel is in het geval van huidveroudering. Het is een nadeel als het gaat om littekens, omdat het littekenweefsel daardoor ook taaier, steviger en zelfs dikker is. Dit betekent dat littekens vaak goed zichtbaar zijn en voor vervelende bijverschijnselen zorgen, zoals pijn en gevoeligheid.

Bij Amstelzijde Kliniek passen wij laserbehandelingen toe die naast de blanke huid ook zeer geschikt is voor de donkere huid.

Laserbehandeling tegen littekens in Amstelveen

De laserbehandeling is geschikt voor zowel verdikte littekens als littekens met dunner weefsel. Meerdere behandelingen, met een pauze van vier weken, geven het beste resultaat. De huidtherapeut van Amstelzijde Kliniek zal bepalen welke behandeling voor jou het meest geschikt is. Neem contact met ons op om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen.

Vergoedingen

Sommige behandelingen door de huidtherapeut komen bij een aanvullende verzekering in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar. Voor meer informatie over een eventuele vergoeding adviseren wij u om uw polis na te kijken en contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.