FAQ Striae Behandeling Amsterdam

Ze zijn bekend onder verschillende namen: striae, stretchmarks of striemen. Maar wat zijn stretch marks en hoe krijg je deze striemen?  Lees hier hoe striae precies ontstaan, hoe je deze striae kan verwijderen en wat de mogelijke striae behandelingen zijn.

Wat is striae (of stretchmarks) en hoe onstaat het?

Striae, stretchmarks of striemen zijn onderhuidse scheuringen van het bindweefsel in de huid. Deze scheuring veroorzaakt rode strepen en plaatselijk een dunnere huid. Stretchmarks zien we vaak op de buik, borsten, heupen en bovenbenen. De rode strepen worden na verloop van tijd witter van kleur. Striae kunnen ontstaan wanneer de huid in een korte periode te snel moet groeien, veelvoorkomend is striae na zwangerschap, tijdens de puberteit (groeispurt) of bij een snelle gewichtstoename. Veel mensen vragen zich af, kan striae weggaan?  Helaas gaan deze striemen nooit vanzelf weg.

Striae verwijderen, is dit mogelijk?

Iets wat van binnenuit gescheurd is, kun je van buitenaf niet volledig herstellen, echter kun je het huidoppervlak wel zodanig verbeteren dat de striae aanzienlijk minder opvalt! Zo zijn er verschillende behandelingen (zoals striae laseren) die ze minder opvallend maken. Striae verwijderen in hun totaliteit is niet mogelijk, maar aanzienlijk de striemen verminderen dus wel!

Boek een consultatie voor advies op maat

  Gewenste datum:

  Wat is een striae behandeling?

  De meest voorkomende striae behandeling is het laseren van deze striemen. Door de laserbehandeling kan de huidstructuur, de grootte en de kleur aanzienlijk verbeteren zodat de striae minder zichtbaar worden. Een Erbium Glass laserbehandeling wordt hiervoor veelal gebruikt. Deze laser is wereldwijd de enige goedgekeurde effectieve behandeling voor striemen.

  Wanneer kun je het beste starten met de striae behandeling?

  Wij raden je aan zo spoedig mogelijk na het ontstaan van de striae, zelfs als je recent bevallen bent, te starten met de behandeling. Hierdoor vergroten we het resultaat.

  Wat houdt de striae behandeling in?

  Doordat de laserenergie diep doordringt in het weefsel en omgezet wordt in warmte, wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. En dit is precies wat noodzakelijk is voor een goed resultaat. je zult merken dat na verloop van tijd de striae minder opvalt, dit komt doordat het weefsel voller wordt en verstrakt. Tevens verbetert de gehele huidconditie.

  Wat zijn de striae behandeling kosten?

  De kosten voor een striae behandeling starten vanaf €250,- voor kleine striae en € 295,- voor grotere striae. Om een volledig beeld te krijgen van de striae laseren kosten kun je het beste contact met ons opnemen.

  Zijn er meerdere striae behandelingen nodig?

  Voor een goed resultaat adviseren wij gemiddeld 5 behandelingen. De huid heeft namelijk een aantal keren achter elkaar de laserstimulatie nodig om zichtbaar te verbeteren.

  Striae voor en na de behandeling

  Nadat de laserbehandeling tegen striae is uitgevoerd zie je direct resultaat. De afbeelding hieronder laat goed de striae voor en na resultaten zien. Deze foto is genomen tijdens de behandeling.

  Striae voor en na

  Hoe verloopt een striae behandeling?

  Tijdens de behandeling tekenen we het te behandelen gebied af, maken we de huid schoon en starten we met de behandeling. Afhankelijk van het gebied kan de behandeling als gevoelig, warm en prikkelend worden ervaren. Om de behandeling wat meer comfort te geven, maken we gebruik van een apparaat die koude lucht op de huid blaast. Op deze manier is een behandeling goed vol te houden. Na de behandeling kan de huid 1-3 dagen nog roder, gevoeliger en (licht) gezwollen zijn. De duur en de kosten van de behandeling hangen af van de grootte van het te behandelen gebied.

  Striae behandeling Amsterdam en Amstelveen

  Wil jij meer weten over een striae behandeling in Amsterdam of Amstelveen? Bekijk dan onze tarieven of neem contact met ons op om de striae behandeling te bespreken.