Lipvergroting FAQ

Bij een lipvergroting worden de lippen behandeld zodat er meer volume ontstaat. Dit wordt gedaan met een filler op basis van hyaluronzuur. Het vergroten van de lippen is een zeer populaire behandeling en dat is niet vreemd. Een mooi gevormde en volle lip wordt gezien als vrouwelijk en sensueel.

Wanneer je niet bent gezegend met volle lippen of wanneer je niet tevreden bent met het volume, is een lipvergroting een ideale behandeling. Daarnaast is het mogelijk om asymmetrische lippen weer symmetrisch te maken.

Voor het opvullen van de lippen wordt gebruik gemaakt van tijdelijke lip fillers of de meer permanente lipofilling.

   • Lip fillers

Lip fillers zijn gemaakt van hyaluronzuur. Hyaluron heeft als eigenschap dat het de huid opvult, verstevigt en water aantrekt. Hierdoor wordt er volume gecreëerd op plaatsen waar er meer volume gewenst is. Bekende lip fillers op basis van hyaluronzuur zijn bijvoorbeeld Restylane en Juvederm.

Het grote voordeel van lip fillers, is dat er wordt gewerkt met een stof die van nature voorkomt in het lichaam. Hierdoor worden allergische reacties praktisch uitgesloten. De filler wordt binnen 6 tot 9 maanden afgebroken, dit heeft geen gevolgen voor het lichaam. De resultaten met lip fillers zijn goed in te schatten. Doordat de behandeling al jaren wordt toegepast, zijn de producten ruimschoots getest op effectiviteit en veiligheid.

Doordat de lip filler geleidelijk door het lichaam wordt afgebroken, dient de behandeling iedere 6 tot 9 maanden te worden herhaald.

   • Lipofilling

Bij Lipofilling wordt er gebruik gemaakt van lichaamseigen vet voor het opvullen van de lippen. Dit is een permanente behandeling, waarbij het resultaat lastiger is in te schatten. Wanneer je ontevreden bent over het resultaat, kan er weinig worden gedaan om dit te veranderen. Bij Amstelzijde Kliniek wordt er geen lipofilling aangeboden.

Een lipvergroting biedt uitkomst wanneer je niet tevreden bent over de volheid van jouw lippen of wanneer je smalle lippen hebt. De lippen zijn een belangrijk deel van het gezicht en dragen bij aan een mooie expressie. Volle en goed gevormde lippen worden als aantrekkelijk ervaren en lippen die in verhouding niet kloppen, kunnen je onnodig ouder laten lijken.

Het kiezen voor een lipvergroting is allang niet meer vreemd. Het vergroten van de lippen is in de afgelopen jaren zelfs zeer populair geworden, met name door bekendheden zoals Kylie Jenner.

Bij Amstelzijde Kliniek wordt er gewerkt met tijdelijke lip fillers. Deze fillers worden na 6 tot 9 maanden door het lichaam afgebroken. De fillers zijn gemaakt van een lichaamseigen stof, namelijk hyaluronzuur. Hierdoor is de behandeling zeer veilig en de kans op allergische reacties of complicaties nihil.

Een lipvergroting blijft 6 tot 9 maanden zitten. Na deze periode breekt het lichaam de filler vanzelf af.

Bij Amstelzijde Kliniek maken wij gebruik van tijdelijke lip filler voor het vergroten van de lippen. Een lipvergroting is dus niet voor altijd, maar tijdelijk. Na 6 tot 9 maanden zal het lichaam de filler afbreken, waarna je opnieuw jouw lippen kunt laten behandelen.

De kosten van een lipvergroting zijn afhankelijk van het aantal milliliter filler dat tijdens de behandeling wordt geïnjecteerd. Daarnaast speelt ook het merk filler een rol bij de prijs. Het is dus niet makkelijk om de vraag hoeveel kosten lip fillers te beantwoorden. Tijdens het intakegesprek ontvang je van ons een prijsopgave voor jouw lip filler. Wil je een indicatie van hoeveel kosten lip fillers? Bekijk onze prijslijst voor een indicatie.

Na de behandeling kan er plaatselijk roodheid, een blauwe plek of zwelling ontstaan. De lippen kunnen wat stijf aanvoelen. Dit verdwijnt gewoonlijk na een paar dagen met een maximum van één of twee weken.

De volgende bijwerkingen kunnen optreden maar zijn zeldzaam:

   • Plaatselijke ophoping van de filler.
   • Een bloeduitstorting wanneer er per ongeluk een bloedvaatje wordt geraakt.

Omdat wij gebruik maken van hyaluronzuur fillers, is de kans op een allergische reactie zeer gering.

Bij Amstelzijde Kliniek werken wij alleen met tijdelijke hyaluronzuur fillers. Hierdoor zijn er geen gevolgen van een lipvergroting op lange termijn.

Wij voeren bij Amstelzijde Kliniek alleen uit met veilige hyaluronzuur fillers. De filler wordt na 6 tot 9 maanden door het lichaam afgebroken. Doordat het hier om een lichaamseigen stof gaat, is de kans op complicaties en allergische reacties nihil.

Behandeling met fillers voor het vergroten van jouw lippen is zeer veilig te noemen.

Wanneer je meer informatie wenst over het vergroten van de lippen en wat de mogelijkheden zijn, komt je langs voor het gratis consult. Onze artsen bespreken met je jouw wensen en lichten je in over wat de behandeling precies inhoudt. Daarnaast komen de kosten, mogelijkheden en beperkingen aan bod.

Je krijgt advies over waar je voor en na de behandeling rekening mee moet houden. Aansluitend kan een consult ingepland worden voor de behandeling.

Door middel van een zeer dunne naald of canule wordt de filler in de lippen gespoten. Deze procedure duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. Een filler is een gel op basis van hyaluronzuur.

Wanneer je een lipfiller behandeling hebt gemaakt, zijn er een aantal punten om rekening mee te houden nadat je de behandeling hebt gehad:

   • De eerste 4 uur na de behandeling is het belangrijk dat je weinig druk zet op de lippen, we raden bukken of plat liggen af.
   • De eerste 12 uur na de behandeling adviseren wij het gebruik van make-up ten zeerste af, in verband met infectiegevaar.
   • De eerste 2 dagen na de behandeling mag het behandelde gebied niet worden gemasseerd, om verspreiding van de filler te voorkomen.
   • Vermijd zowel de zon als zonnebank de eerste twee weken na de behandeling. Na deze periode mag dit wel, maar denk eraan dat straling de werkzaamheid van hyaluronzuur verkort.
   • Bezoek aan de sauna, schoonheidsspecialist en masseur raden we af tot twee weken na de behandeling.

Inmiddels zijn er veel verschillende merken fillers beschikbaar. Bij Amstelzijde Kliniek werken wij met een aantal merken voor het vergroten van de lippen. Deze merken zijn jarenlang op de markt beschikbaar en zijn getest op veiligheid en werkzaamheid.

   • Juvederm: Juvederm heeft een speciale lijn voor het mondgebied, waarmee de lippen op een natuurlijke wijze wat meer volume krijgen.
   • Restylane: Restylane is uitermate geschikt om jouw lippen op een natuurlijke manier te verfraaien, ze voller te maken en ze naar jouw wensen vorm te geven.
   • Emervel: Alle Emervel producten accentueren op een natuurlijke manier de gezichtskenmerken en de effecten houden lang aan, maar zijn niet blijvend.

Welk merk we tijdens jouw behandeling gebruiken, is afhankelijk van jouw wensen en het advies van de behandelend arts.

Voor iedere behandeling plannen wij een half uurtje in, inclusief intakegesprek. De behandeling met fillers duurt 10 tot 15 minuten.

Tijdens het consult kijkt de arts naar de vorm van jouw gezicht, leeftijd, de vorm van de lippen en de conditie van de huid en jouw wensen. Daarna bepaalt de arts hoeveel filler er nodig is voor het gewenste resultaat.

Meestal is de eerste keer wat meer filler nodig. Dit komt omdat de lippen bestaan uit losmazig weefsel. Bij de eerste behandeling zal de filler in de basis laag van het weefsel gaan zitten, waardoor het weefsel wel steviger wordt, maar nog volume mist. Voor deze basis laag is ongeveer 0,5 ml nodig.

Onze artsen, Dokter Hortoglu en Dokter Adams, zullen je altijd adviseren om het volume te laten passen bij de gezichtscontouren, waardoor er een natuurlijk resultaat behaald wordt.

Wanneer je een lipvergroting overweegt, is het belangrijk de volgende punten in acht te nemen:

   • Wij raden aan om voor een arts te kiezen die is aangesloten bij de NVCG. De NVCG waarborgt de kwaliteit van cosmetische behandelingen en verbetert deze continu. Bij de NVCG aangesloten artsen beheersen de nieuwste technieken en zijn perfect op de hoogte van de laatste productontwikkelingen.
   • Bekijk de website of de Facebookpagina om te zien hoe de ervaringen zijn met de kliniek. Of vraag in jouw omgeving of iemand ervaring heeft.
   • Maak gebruik van het gratis consult. Tijdens dit consult kunt je kennis maken met de arts.
   • Controleer of je na de behandeling kosteloos kunt langskomen ter controle.

Onze directeur en cosmetisch arts Dokter Hortoglu, is medeoprichter van de NCVG. Ook zijn collegae Drs. Adams is hierbij aangesloten. Wij bieden een gratis consult en nazorg.

De lippen zijn een gevoelig gebied. In de meeste fillers op hyaluronzuurbasis zit een verdovingsmiddel, namelijk lidocaïne. De verdoving werkt na 1 of 2 prikjes. Om de lippen van tevoren te verdoven, maken wij gebruik van een tandartsverdoving. Hierdoor is de behandeling vrijwel pijnloos.

De tandartsverdoving werkt 2 tot 3 uur, let erop dat je gedurende deze periode geen hete dranken drinkt.

Het eerste uur na een filler behandeling mag je geen warme dranken nuttigen in verband met de verdoving. Daarna mag je gematigd weer warme dranken drinken en heet voedsel eten. Er is wel een kans dat als je dit veel doet in de eerste 24 uur dat de bloedvaten in de lippen verwijden waardoor het risico op zwelling kan vergroten. Dus, mag je eten na lip fillers? Ja, dat mag meteen na een lip filler behandeling.