Rimpels verminderen of verwijderen met fillers

Bij Amstelzijde Kliniek is een rimpelbehandeling met fillers een vaak toegepaste behandeling. Hierbij wordt de rimpel zelf opgevuld of wordt het volume in het gezicht hersteld. Het verlies van volume en het verlies van elasticiteit  in het gelaat is onderdeel van het natuurlijke verouderingsproces. Doordat de huid minder ondersteuning krijgt van onderliggend bindweefsel, gaat de huid zakken en invallen op bijvoorbeeld wangen en slapen. Mede hierdoor ontstaan rimpels. Door behandeling is het mogelijk het volume te herstellen en daarmee een liftende operatie uit te stellen.

Hoe lang houdt het effect van een rimpelbehandeling met fillers aan?

Bij de één breekt het sneller af dan de ander. Bovendien hebben zijn er verschillende diktes. Er zijn fillers voor fijne lijntjes en dikkere gels voor diepere lijnen. Om volume te herstellen wordt gebruik gemaakt van een dikkere gel. In het algemeen geldt: hoe dikker de gel, hoe langer de levensduur.

Bij de mond, waar veel beweging is, wordt het product sneller afgebroken dan bij de slapen of de neus, waar weinig mimiek is. Gemiddeld houdt het effect van een rimpelbehandeling met fillers 8 tot 10 maanden aan.

Blauwe plekken bij behandeling met fillers

Het is mogelijk dat bij een rimpelbehandeling met fillers blauwe plekken ontstaan. Rondom de mond is de kans hierop het grootst. De 2e en 3e dag na de behandeling zijn de eventuele blauwe plekken op hun ‘hoogtepunt’. Houd rekening met een week zichtbare plekjes.

Lachrimpels verwijderen

Lachrimpels naast de mond of in de wangen zijn zichtbaar als je lacht en naarmate je ouder wordt, óók als je niet lacht. Oppervlakkige lachrimpels zijn met een fillerbehandeling goed te verminderen of  te verwijderen. Soms is een combinatie met botuline toxine aan te bevelen. De arts kan u hierover adviseren.

Rimpels verwijderen en Rimpels verminderen, goede rimpelbehandeling

Filler rimpelbehandeling voor neuslippenplooi

De neuslippenplooi loopt van de neus naar de mondhoeken. Een diepe neuslippenplooi kan een zorgelijke of vermoeide uitdrukking  geven. Met de behandeling wordt de lijn opgevuld en wordt de gezichtsuitdrukking zachter en frisser.

Een rimpelbehandeling met fillers tegen marionetlijnen

Marionetlijnen – de lijnen die vanaf de mondhoek richting kin lopen – en afhangende mondhoeken geven het gezicht een bozige of verdrietige aanblik. Bovendien maken ze het gezicht ouder. De behandeling hiervan staat in onze top 3. Het is van belang tijdig te starten met deze fillerbehandeling en om het bij te houden.

Rimpels verminderen op de bovenlip

Mimiek, lachen, praten, erfelijke aanleg, maar ook roken en overmatig zonlicht zijn boosdoeners bij het ontstaan van rimpels in de bovenlip. Deze rimpels kunnen worden aangepakt door de lipcontour te verstevigen met een filler. Soms is het nodig de gehele lip te behandelen.

Heeft u nog vragen over het behandelen van rimpels? Meer informatie vindt u bij de Veelgestelde vragen over Rimpels.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel ons op 020 472 38 88

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?