Laserbehandeling striae

Striae ontstaat wanneer de huid plaatselijk te veel wordt opgerekt in een korte tijd, bijvoorbeeld bij zwangerschap of bij overgewicht. Bij striae is het bindweefsel onderhuids gescheurd. In eerste instantie leidt dit tot paarsrode strepen, na verloop van tijd worden deze strepen meer wit van kleur. De strepen zijn vaak dunner dan de onaangetaste huid en kunnen kleine lijntjes vertonen. Striae geeft geen gezondheidsklachten, maar wordt vaak als cosmetisch storend ervaren.

Striae1

Bij Amstelzijde Kliniek werkt de huidtherapeut met de enige laser ter wereld die door de Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration) is goedgekeurd voor de behandeling van striae, de Icon met het Er:Glass 1540 nm handstuk van het merk Cynosure.

Door striae te behandelen met deze veilige en effectieve laser, wordt de kleur van de huid mooier en wordt de huidstructuur verbeterd, waardoor de striae aanzienlijk minder zichtbaar wordt. Als de paarsrode verkleuring toch nog zichtbaar blijft, dan kan dit aanvullend worden behandeld met de vaatlaser.

Wilt u meer informatie over de behandeling van striae door middel van laser, of wilt u een afspraak maken? Bel ons op 020 – 472 38 88.

Vergoedingen laserbehandeling striae

Sommige behandelingen door de huidtherapeut komen bij een aanvullende verzekering in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar. Voor meer informatie over een eventuele vergoeding adviseren wij u om uw polis na te kijken en contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?