Hoe zijn rimpels te voorkomen?

U kunt door middel van verschillende behandelingen ervoor zorgen dat rimpels worden voorkomen. Bij Amstelzijde Kliniek kunt u terecht voor botox en/of fillers, laserbehandelingen, (chemische) peelings en schoonheidsbehandelingen. Deze behandelingen hebben een preventieve werking bij het ontstaan van rimpels.

Botox voor het voorkomen van rimpels
Botox zorgt ervoor dat huidige rimpels niet erger worden. Doordat met botox de spieractiviteit wordt verminderd, kan de rimpel zich niet verder ontwikkelen. Botox kan in deze fase helpen om uw gezichtsspieren aan te leren om minder te bewegen, waardoor u in de toekomst rimpels voorkomt.

Dit is echter alleen het geval tijdens de werkzaamheid van botox (4 tot 6 maanden) en de behandeling zal dus moeten worden herhaald om dit effect te behouden.

Wanneer u op een jongere leeftijd met botox start, ervaart u meer voordeel bij het effectief tegengaan van rimpels op latere leeftijd.

Zonbescherming voor het voorkomen van rimpels
Wist u dat 90% van huidveroudering wordt veroorzaakt door Uv-stralen? De huid op de juiste manier beschermen met zonbeschermingsproducten, zal het ontstaan van rimpels verminderen.

De afgelopen jaren is meer duidelijkheid gekomen over hoe Ultraviolette stralen de huid verouderen. Met name UVA-straling veroorzaakt vroegtijdige huidveroudering. Het gevaar bij deze straling, is dat u tijdens het zonnen geen waarschuwing krijgt van de huid, zoals dit wel bij UVB-straling gebeurd.

UVB-straling zorgt ervoor dat de huid bruin wordt, dit is een natuurlijk beschermingsmechanisme van de huid tegen de zon. Uiteindelijk zal de huid verbranden. U weet dat u te lang in de zon heeft gezeten. UVB-straling dringt door tot de bovenste huidlaag, terwijl UVA dieper in de huid doordringt.

UVA wordt niet tegengehouden door de wolken. Ook wanneer het geen mooi weer is, is het van belang uw huid goed te beschermen.

Overigens is de zonnebank net zo schadelijk als de zon. Wanneer u zo lang mogelijk wilt genieten van een jeugdige huid, kunt u het beste de zonnebank vermijden.

Chemische peeling voor het voorkomen van rimpels
Door middel van een chemische peeling wordt de bovenste huidlaag verweekt en deels verwijderd. Dit proces zorgt ervoor dat de huid het herstelmechanisme activeert, waardoor er een nieuwe huidlaag ontstaat. Afhankelijk van het type actieve bestanddeel kan deze doordringen in verschillende lagen van de huid. In overleg met u wordt er beslist welke peeling het beste geschikt is.