Botox Behandelingen

Binnen Amstelzijde Kliniek, onder de rook van Amsterdam, voeren wij dagelijks botox behandelingen uit. De behandeling is zeer effectief bij de behandeling van kraaienpootjes, rimpels en verslapping van de huid. Ook voor putjes in de kin, hangende mondhoeken, fysieke ongemakken als migraine, tandenknarsen en overmatig transpireren is botox een ideale oplossing.

Wat is botox?

Botox is de merknaam voor een medicijn dat uit een hele lage concentratie eiwit, botuline toxine type A, bestaat. In de volksmond wordt deze behandeling, ongeacht het merk, vaak botox genoemd. Het eiwit in de botuline toxine zorgt ervoor dat de zenuw geen signaal meer kan overbrengen naar het spiertje. Het spiertje kan zich hierdoor, voor een periode van 3 tot 6 maanden na de behandeling niet meer of veel minder samentrekken. Het gevolg is dat rimpels verminderen of zelfs verdwijnen. Nadat de botox is afgebroken zal de oorspronkelijke werking van de spier weer terugkeren.

Welke merken botox zijn er?

Wij werken bij Amstelzijde Kliniek met de merken Botox®, Bocouture® en Azzalure®. Deze merken zijn volledig legaal in Nederland en zijn veilig te gebruiken. De werking van deze merken is vrijwel identiek. Welk merk we gebruiken hangt af van jouw specifieke wensen. De cosmetisch arts kijkt in het consult naar jouw persoonlijke situatie stemt de behandeling daarop af.

Botoxbehandeling in Amstelveen en Amsterdam

De cosmetisch arts spuit de botox met een heel fijn naaldje in de spier, net onder de huid. Dit gebeurt in een hele lage dosis. Je voelt een paar kleine prikjes en hier heb je verder geen (na)pijn van. Jouw huid kan na de behandeling een beetje rood en gezwollen zijn, maar dit trekt na een paar uur vanzelf weg. Ook kan de huid wat beurs aanvoelen, dit neemt in de loop van de dag af.

Botox consultatie

Waarvoor kun je botox gebruiken?

Botox is een geschikte oplossing voor:

 • check-mark-1Fronsrimpels
 • check-mark-1Kraaienpootjes
 • check-mark-1Voorhoofdsrimpels
 • check-mark-1Migraine
 • check-mark-1Afhangende mondhoeken
 • check-mark-1Rimpels bovenlip
 • check-mark-1Kincorrectie
 • check-mark-1Overmatig Zweten
 • check-mark-1Gummy smile (tandvleeslach)
 • check-mark-1Wenkbrauwlift
 • check-mark-1Bunny lines (lijntjes op de neus)

Botox behandeling tegen rimpels

Een botoxbehandeling is een goede oplossing voor rimpels en kraaienpootjes. Denk hierbij aan fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes bij de ogen. Voor fijne lijntjes rondom de mond raden wij een laserbehandeling of een peeling aan, eventueel gecombineerd met een filler in lage dosis.

Bij een botoxbehandeling tegen rimpels of kraaienpootjes word je zorgvuldig behandeld door onze cosmetisch arts. Botox is niet gevaarlijk, het is wel van belang dat het deskundig wordt toegediend.

Wat is het verschil tussen botox en fillers?

Botox zorgt er tijdelijk voor dat bepaalde spiertjes tijdelijk niet meer kunnen samentrekken. Dit zorgt voor minder tot geen zichtbare rimpels en lijntjes. Een filler zorgt voor plaatselijk meer volume, met bijvoorbeeld vollere lippen of mooiere gezichtscontouren als resultaat.

Waarmee kan ik Botox combineren?

Botox kan goed gecombineerd worden met fillers of andere huidverbeterende behandelingen.

We bieden verschillende combinatiebehandelingen aan en adviseren je tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek graag over de mogelijkheden.

Controle afspraak na botoxbehandeling

Als je voor het eerst een botoxbehandeling laat uitvoeren plannen we meestal een controleafspraak in om het resultaat te bespreken. Mocht het nodig zijn kan er nog wat bijgespoten worden in dezelfde zone (niet bijspuiten voor andere zone). Hier hoef je niet voor te betalen. Elke spier en persoon is anders, vandaar dat een controleafspraak bij een eerste behandeling belangrijk is.

Fronsrimpels

Een botoxbehandeling is een effectieve manier om de fronsrimpels te verminderen of zelfs helemaal te laten verdwijnen.

Meer over fronsrimpels

Kraaienpootjes

Een mooie behandeling met een frisser en jeugdiger uiterlijk als resultaat!

Meer over kraaienpootjes

Voorhoofdsrimpels

Wij kijken bij Amstelzijde Kliniek in Amstelveen naar de werkelijke oorzaak van de rimpels om de juiste behandeling te bepalen.

Meer over voorhoofdsrimpels

Migraine

Botox is sinds een paar jaar een succesvolle behandeling tegen migraine en spanningshoofdpijn.

Meer over migraine

Overmatig zweten

Een botoxbehandeling tegen zweetoksels kan de oplossing zijn.

Meer over overmatig zweten

Kin correctie

Met trekken de spiertjes minder aan en wordt de huid weer rustig en egaal.

Meer over kin correctie

Aanwijzen lippen

Gummy smile

Op eenvoudige wijze verholpen.

Meer over gummy smile

Consult hangende mondhoeken

Bunny lines

Lijntjes verzwakken of geheel doen verdwijnen.

Meer over bunny lines

Vollere lippen fillers

Rimpels bovenlip

Rimpels op de bovenlip verminderen.

Meer over rimpels bovenlip

behandeling-consultatie-amstelzijde-kliniek-amsterdam

Hangende mondhoeken

Groot positief effect op uw gehele uitstraling.

Meer hierover