Wat is een peeling?

Bij de Amstelzijde Kliniek kunt u terecht voor verschillende soorten peelings. Deze peelings hebben huidverbeterende en huidherstellende eigenschappen en zijn geschikt voor diverse huidproblemen.
Een peeling is een vloeistof op basis van verschillende ingrediënten met elk specifieke eigenschappen. Door de peeling aan te brengen, komt er schilfering van de huid op gang, ook wel exfoliatie genoemd. Afhankelijk van het type actieve bestanddeel kan deze doordringen in verschillende lagen van de huid.
Voor de verbetering van de huid kan een peeling een op zichzelf staande behandeling zijn, echter worden vaak de mooiste resultaten behaald in combinatie met IPL- en laserbehandelingen.

Om onze cliënten zo goed mogelijk te kunnen helpen en de beste resultaten te behalen, bieden wij diverse peelings aan. Deze verschillen in sterkten, werking en dus ook in wat het uiteindelijk voor effect op uw huid zal hebben. De diepte waarin de peeling doordringt, is afhankelijk van de bestanddelen en deze wordt bepaald door de indicatie van de peeling. Zo zijn er peelings die bijvoorbeeld geschikt zijn voor het verminderen van pigmentvlekken, fijne lijntjes, acnelittekentjes, acne en grove poriën.

Binnen de Amstelzijde Kliniek werken wij als team nauw samen. Omdat wij een voorstander van combinatietherapieën zijn bekijken wij de wensen van onze cliënten vanuit verschillende perspectieven en mogelijkheden. Op deze manier kunnen wij u het beste behandelplan bieden met uiteindelijk het mooiste resultaat.

Medium diepe – tot diepe peelings

Deze peelings van Dermaceutic worden uitgevoerd door onze cosmetisch arts en huidtherapeute.

Peeling: Cosmo Peel Forte

Naarmate wij ouder worden, verandert de structuur van onze huid. Hierdoor worden lijntjes en rimpeltjes worden zichtbaar, worden poriën groter en treedt huidverslapping op.
Deze peeling bevat drie effectieve bestanddelen, waaronder TCA zuur. De peeling kan qua sterkte worden opgebouwd, waardoor aan de specifieke wensen van onze cliënten kan worden voldaan.

De Cosmo Peel Forte is geschikt voor:

  • Rimpelspeelings producten
  • Onregelmatige structuur
  • Rokershuid
  • Pigmentvlekken
  • (Acne)littekentjes
  • Verslapping van de huid

Mela Peel Forte

Deze peelings zijn uitermate geschikt voor het verminderen van diverse soorten pigmentvlekken en melasma, ook wel zwangerschapsmasker genoemd. Ook werkt deze zeer effectief tegen post inflammatoire hyperpigmentatie, oftewel vlekjes die u kunt overhouden na beschadiging en/of ontsteking van de huid.
Ophopingen van pigment in de huid geven donkere verkleuringen op de huid, die naarmate wij ouder worden kunnen verergeren. Deze pigmentvlekken worden vaak als zeer storend ervaren en doen de huid ouder lijken. Een peeling en/of laser in combinatie met de juiste huidverzorging maakt de huid egaler en gezonder.
Door middel van deze peeling die gebaseerd is op salicylzuur, melkzuur en resorcinol zal de huid gaan vervellen en zal er een gezondere, mooiere huid onder vandaan komen. Tevens kan de peeling op verschillende gebieden worden toegepast.

De Mela Peel Forte is geschikt voor:producten peeling

  • Pigmentvlekken
  • Melasma
  • Vlekjes na beschadiging en/of ontsteking

Oppervlakkige – medium peelings

Deze peelings van Mesoesthetic worden uitgevoerd door onze huidspecialiste en zijn geschikt voor verschillende huidtypes. Afhankelijk van de huid, uw wens en de indicatie wordt gekeken welke peeling het meest geschikt is.

Gevoelige huid

Om de gevoelige huid die snel geïrriteerd is en vaak heftig reageert zijn deze peelingen uitermate geschikt. Zij zullen op zachte en milde wijze de bovenste laag van de huid, de hoornlaag iets verdunnen. Hierdoor wordt de huid aangezet tot vernieuwing en zal deze zich gaan verbeteren. Bij de Amstelzijde Kliniek bieden wij verschillende peelingen aan, waaronder één op basis van enzymen.

Vette/Acne huid

Eén van de problemen bij de onzuivere en acne gevoelige huid is meestal een overmaat aan talgproductie. Als de huid dan verstopt raakt door een te dikke hoornlaag kunnen er onder invloed van bacterien ontstekingen ontstaan.peelingsDeze peelingen op basis van bijvoorbeeld glycol- en/of salicylzuur zorgen voor een goede talgreductie zonder de huid uit te drogen. Daarnaast verdunnen zij de hoornlaag en werken sommige anti-bacterieel, waardoor de poriën zullen verkleinen.

Hyperpigmentatie

Deze peelingen met onder andere ferulinezuur in verschillende sterktes zorgen voor het vervagen van lichte pigment onregelmatigheden zoals ouderdomsvlekjes en donkere kringen onder de ogen. Door ook de melanine aanmaak te verminderen, de voorloper van pigment, zullen er minder snel nieuwe vlekken ontstaan.

Anti ageing / Huidstructuur verbetering

Naarmate wij ouder worden gaat de celdeling van onze huid steeds trager. Hierdoor wordt de bovenste huidlaag, de hoornlaag wat dikker en kan de huid er dof en droog uit gaan zien. Ook treedt er, door gebrek aan collageen, elastine en vocht, huidverslapping op. Door middel van deze peelingen, bijvoorbeeld een Jessner peel, wordt de huid gestimuleerd om nieuwe collageen- en elastine vezels aan te maken. Hierdoor vernieuwt de huid zich en worden porien minder zichtbaar. Het resultaat: een gladder en stralender uiterlijk.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?