Kraaienpootjes behandelen met Botox

Kraaienpootjes, lachrimpeltjes, rimpels om de ogen, het zijn typische mimiekrimpels die in eerste instantie niet als storend worden ervaren. Vaak vindt men ze juist charmant of grappig. Rimpels rond de ogen ontstaan door veel lachen en door het knijpen met de ogen, bijvoorbeeld bij fel licht. Door de mimiek in het gezicht wordt de huid steeds op dezelfde plaats gevouwen en op die plaatsen ontstaan de kraaienpoten. Naarmate de tijd verstrijkt, worden de rimpels steeds dieper.

Onze ervaring in Amstelzijde Kliniek is dat men kraaienpootjes niet als storend ervaart, zo lang ze zich alleen rond de ogen bevinden. Maar wanneer de rimpels zich na verloop van tijd uitbreiden tot op het jukbeen of naar de haargrens toe, breekt het moment aan dat men de kraaienpootjes wil behandelen.

Botox tegen kraaienpootjes

De spierverslappende werking van botox maakt dat de spiertjes rond de ogen niet meer samentrekken en de huid gladder wordt. Het is belangrijk om te weten dat het onmogelijk is om met een botox behandeling alle rimpeltjes bij de ogen weg te krijgen. De lijntjes binnen de oogkas blijven zichtbaar. Het voordeel daarvan is dat het resultaat altijd natuurlijk blijft. Angst om expressie in het gezicht te verliezen is dan ook ongegrond, de natuurlijke mimiek blijft.

Botox en fillers bij kraaienpootjes

Botox en fillers bij kraaienpootjes

Als de rimpels over het jukbeen en de wangen doorlopen, kan een botox behandeling worden gecombineerd met volumeherstel door een filler, hoog op het jukbeen. Op die manier worden de kraaienpootjes als het ware ‘uitgedeukt’. Een mooie behandeling met een frisser en jeugdiger uiterlijk als resultaat!

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel ons op 020 472 38 88.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?