De ogen zijn de blikvangers in ons gezicht

De ogen drukken uit hoe we ons voelen en zijn ook nog eens de belangrijkste blikvanger in ons gezicht. Stralende, frisse ogen geven een vrolijke en ontspannen uitstraling. Overhangende oogleden daarentegen, maken dat je er vermoeid, somber of oud uitziet. De huid van het bovenooglid is erg dun en verliest in de loop van de jaren haar elasticiteit. Hierdoor kunnen de oogleden over de ogen gaan hangen (blepharochalasis).

Sonneveld ogen mond

Wanneer zou u een ooglidcorrectie kunnen overwegen?

Heeft u last van zware oogleden? Zijn de ogen ’s ochtends opgezet en trekt dit pas in de loop van de ochtend bij? Wordt het steeds lastiger om uw ogen mooi op te maken? Vindt u dat u een vermoeide, sombere gezichtsuitdrukking heeft? Heeft u het gevoel steeds de wenkbrauwen op te moeten trekken? Heeft u regelmatig hoofdpijn? Trekt u voor de spiegel wel eens een ooglid op?
Als u een aantal vragen met ja heeft beantwoord, is een ooglidcorrectie voor u wellicht een geschikte oplossing.

Bovenooglidcorrectie

Bij Amstelzijde Kliniek in Amstelveen worden regelmatig bovenooglidcorrecties uitgevoerd. Het is een relatief kleine ingreep met een groots resultaat. Meestal wordt de ingreep onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. De plastisch chirurg tekent nauwkeurig af hoeveel huid overtollig is. Zo nodig wordt ook een te veel aan vet- en spierweefsel verwijderd. Na de ingreep worden de haarvaatjes dicht gebrand en wordt de incisie gehecht. De littekentjes vallen in de natuurlijke oogplooi van het bovenste ooglid en zijn vrijwel onzichtbaar.

Onderooglidcorrectie

Bij een onderooglidcorrectie maakt de chirurg een klein sneetje, net onder de wimperrand. Ook hier wordt overtollige huid, vet- en spierweefsel verwijderd.

Consult ooglidcorrectie

In Amstelzijde Kliniek heeft u het consult met de arts die ook de operatie zal uitvoeren. Tijdens het consult wordt alles uitvoering besproken en worden er foto’s gemaakt voor het medische dossier, zodat er bij de nacontrole een duidelijk beeld is van de situatie voor en na de operatie.

Na de ingreep

Direct na de ingreep worden de ogen gekoeld. Daarna kunt u meteen naar huis. U kunt echter niet zelf naar huis rijden, dus neem iemand mee die dit voor u kan doen!
Rondom de ogen zullen wat zwellingen en bloeduitstortingen ontstaan. De zwelling is snel weg en de blauwe plekken zijn binnen één of twee weken verdwenen. De eerste dagen na de ingreep kunnen de ogen extra gevoelig zijn voor licht of TV kijken. Een donkere zonnebril helpt hierbij. Na ongeveer vijf à zeven dagen worden de hechtingen verwijderd. De meeste mensen gaan hierna weer aan het werk.

Wilt u meer informatie over een ooglidcorrectie, over de prijzen van een oogcorrectie of een afspraak maken? Bel ons op 020 472 38 88.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?