Botox lippen?

DOKTER HAYRI HORTOGLU vertelt…

Dokter, ik wil botox in mijn lippen en andere cosmetische fabels.
In het gelaat zijn er een aantal aandachttrekkers; de ogen, neus en de lippen. Over de ogen worden vaak complimenten gemaakt. De neus en lippen zijn z.g. “potential dissatisfier.” Daar waar de ogen van menig vrouw zijn bezongen en bejubeld is er veel minder poëzie over de neus of lippen. De lippen zijn wel belangrijk in het voorkomen van m.n. de vrouw. Voor mannen zijn de lippen een van de meest aantrekkelijke deel van het gezicht. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat dames met dunne lippen de aantrekkingskracht kunnen vergroten door het aanbrengen van lippenstift. Het betoverende effect van lippen wordt vergroot als de lipstick rood is. Men gelooft het niet maar een wetenschapper heeft er serieus onderzoek naar gedaan en dit effect bewezen. Hoewel nu dan werkelijk bewezen was het lippen effect op de schoonheid al in de oudheid van de Egyptenaren bekend. Vrouwen uit de tijd van de farao’s gebruikten rode kleurstoffen om hun lippen ‘op te leuken’.

Naast kleur speelt volume en symmetrie ook een belangrijke rol en daar komt mijn vak om de hoek kijken. Niet alle vrouwen zijn even goed bedeeld met lippenrood als Angelina Jolie en omdat La Jolie een stylicoon voor velen is krijg ik regelmatig de vraag om dezelfde lippen als van Angelina te creëren. Vaak is die vraag ingekort tot : “Dokter, ik wil botox in mijn lippen…”

Botox lippen verstandig?

Botox lippen? Zoals bekend bij de meeste mensen is het injecteren van botuline toxine in de lippen NIET erg verstandig. De lip bestaat grotendeels uit een spier en de werking van botox op de lippen zou dat ook verslappend werken met alle negatieve gevolgen van dien voor de uitspraak, eten en drinken. Als je volume- en contourverbetering van de lippen wil zul je een product met die eigenschappen moeten gebruiken. Tot enkele jaren geleden werden nog regelmatig permanente fillers voor lipvergroting gebruikt. Tegenwoordig mag een arts deze permanente producten niet gebruiken voor cosmetische doeleinden. Gezien de mogelijke problemen van permanente fillers is dat maar goed ook en bovendien zijn er uitstekende en veilige fillers met effecten die soms wel meer dan 1 jaar aanhouden. Deze fillers horen tot de groep van de hyaluronzuren met merken als Restylane, Juvederm, Emervel, Belotero etc.. Met deze fillers is het goed mogelijk, na verdoving van de lippen, de contour of cupidoboog in de volksmond, te definiëren en het lippenrood iets aan te zetten. De volumevergroting is zeer afhankelijk van de lippen voor de behandeling. Het is niet mogelijk om van natuur zeer dunne lippen naar het formaat van Angelina Jolie te gaan, probeer je het wel dan krijg je al gauw de duidelijk opgespoten lippen van sommige sterren. Ik noem dat “Hollywood lippen.” Naast de medische kennis over de anatomie en de ingebrachte materialen is een goed ‘timmermansoog’ wat mij betreft een vereiste.

Dames van iets oudere leeftijd komen ook wel eens omdat er verticale bovenlipslijnen lijnen zijn ontstaan; de rokerslijnen of barcode, zoals het soms oneerbiedig wordt genoemd. Ook deze lijnen zijn met een subtiele hoeveelheid hyaluronzuur te verminderen. De lippen zijn goed doorbloed en dus is er wel de kans dat er een blauw plekje ontstaat dit is echte met een paar dagen weer weg. Een mooie volle mond maak ik met veel plezier voor u en geef daar ook graag mijn advies over, de kleur van de lipstick echter laat ik geheel aan u, hoewel mooi rood nooit kwaad kan…

Bekijk de mogelijkheden voor het opvullen van lippen of het overzicht van de mogelijke Botox behandelingen bij de Amstelzijde Kliniek.