Striae, de ontsierende strepen op het lichaam

Voor velen zijn de ontsierende strepen op het lichaam cosmetisch storend. Deze strepen worden ook wel striae of stretch marks genoemd. Het zijn kleine scheurtjes in het bindweefsel onder de huid, waardoor littekens ontstaan. Het wordt vooral gezien bij zwangere vrouwen op de buik, maar ook mannen kunnen last krijgen van striae. Bij de mannen kan het ontstaan door een snelle gewichtstoename of door een overmatige spiergroei, zoals bij krachttrainers. Daarbij komt het ook voor bij intensieve lengtegroei, zoals vaak gezien wordt bij pubers. Vaak zijn de strepen in het begin paars of rood en na mate de tijd verstrijkt worden ze witter van kleur.

Hoewel we nog steeds weinig weten over de oorzaak van deze strepen, weten we wel dat factoren zoals aanleg, hormonen en huidtype bijdragen aan het ontstaan van deze ontsierende littekens. Ook zien we dat het vaker voorkomt bij de donkere huid en bij rokers.

Iets wat van binnenuit gescheurd is kun je van buitenaf niet volledig herstellen, echter kun je het huidoppervlak wel zodanig verbeteren dat de striae aanzienlijk minder opvalt! Door middel van lasertherapie is dit effect te bereiken. Bij de Amstelzijde Kliniek beschikken wij over de meest geavanceerde apparatuur. De Cynosure Icon 1540 is wereldwijd de enige FDA goedgekeurde methode voor de behandeling van striae. De FDA, Food and Drug administration, is een instantie die de kwaliteit van onder andere medische producten controleert. Voor u als consument kan dit extra vertrouwen geven!

De Icon 1540 is een niet-ablatieve Er:glass laser, wat inhoudt dat de gehele huid intact blijft. Deze laser creëert kleine microkolommen in het weefsel wat ervoor zorgt dat het collageen wordt gestimuleerd en het weefsel verstrakt. De littekentjes worden hierdoor gladder, voller en egaler, waardoor de striae na gemiddeld 3-5 behandelingen aanzienlijk minder zichtbaar is.

Wilt u meer informatie over de behandeling van striae bij de Amstelzijde Kliniek in Amstelveen? U bent van harte welkom voor een consult bij onze huidtherapeut!