Waarom is huidverzorging zo belangrijk?

Waarom huidverzorging?

Onze huid krijgt veel te verduren; weersinvloeden, temperatuurswisselingen, vervuiling van buiten, roken, alcohol, slechte voeding en niet de juiste huidverzorging zorgen ervoor dat de huid eerder last heeft van ontstekingen en eerder tekenen van huidveroudering laat zien. Met een gezonde levenswijze kom je al een heel eind bij het zo lang mogelijk gezond en mooi houden van de huid. De huid dient daarnaast ook van buiten gevoed te worden, hier komt goede cosmetica bij kijken.

Waarom is huidverzorging zo belangrijk?

De juiste huidverzorgingsproducten zorgen ervoor dat de huid wordt beschermd en gevoed met essentiële voedingsstoffen.

Vanaf het 25e levensjaar begint de productie van collageen en hyaluronzuur af te nemen. Deze stoffen zorgen ervoor dat onze huid elastische en ‘opgevuld’ blijft. De belangrijke antioxidanten die ons beschermen tegen schadelijke invloeden nemen af en de celvernieuwing gaat niet meer zo snel als voorheen. De eerste tekenen van huidveroudering worden zichtbaar. Om de huid te kunnen ondersteunen en om daarmee het proces van huidveroudering te vertragen, is kwalitatieve huidverzorging van belang.

Welke werkstoffen voor de verschillende huidtypen?

De eerste stap bij het kiezen van de juiste huidverzorging, is weten wat je huidtype en conditie is. Iedere huid is anders en heeft daarom ook andere behoeften als het gaat om de werkstoffen (ingrediënten) in cosmetica. Laat je hierin altijd adviseren door onze schoonheidsspecialist of huidtherapeute.

Werkstoffen voor de vette/acne huid: Vitamine A is geschikt om de acne huid mee te behandelen. Het zorgt ervoor dat er minder comedonen (mee-eters) zijn, doordat het een positieve werking op de talgklieren heeft. Salicylzuur is een exfoliant en gaat de verhoorning van de huid en verstopping van de talgklieren tegen. Vitamine C verwijdert dode huidcellen, reguleert talgaanmaak en heeft een krachtige antioxidant werking.

Anti-aging: Om het huidverouderingsproces tegen te gaan, kun je bij de aankoop van je huidverzorgingsproducten letten op producten waar hyaluronzuur, collageen, peptiden, vitamine C, en Vitamine A (Retinol) in zit. Deze werkstoffen zorgen voor een verhoogde collageenproductie en hebben een vochtbindende factor.

Couperose: Allantoïne en panthenol zijn ingrediënten die de gestreste couperose huid verzachten en verzorgen.

De juiste behandelingen en cosmeticaproducten

Bij Amstelzijde Kliniek kun je zowel bij onze schoonheidsspecialiste als bij onze huidtherapeute terecht voor effectieve behandelingen voor de huid. De combinatie tussen behandelingen en passende huidverzorgingsproducten, zorgt voor het daadwerkelijk verbeteren van jouw huid. Naast de behandeling ontvang je daarom advies over welke producten voor jou het meest geschikt zijn.

Gratis consult

Ben jij benieuwd hoe het is gesteld met jouw huid, heb je last van acne, pigmentvlekken of couperose en wil je nu wel een behandeling die zorgt voor resultaat of wil je gewoon zo lang mogelijk genieten van een gezonde en jonge huid? Maak dan snel je afspraak voor een behandeling in onze kliniek.

Benieuwd naar de behandelingen van onze schoonheidsspecialiste? Wil je weten welke behandelingen voor het gezicht worden uitgevoerd door de huidtherapeute?