Migraine

Hoofdpijn behandeling botox

Botox is sinds een paar jaar een succesvolle behandeling tegen migraine en spanningshoofdpijn. De oorzaak van migraine en spanningshoofdpijn is nog steeds niet geheel duidelijk, meerdere factoren spelen een rol. Eén van de mogelijke triggers van migraine is het onwillekeurig aanspannen van spieren vooral die in het gezicht. Omdat botox de spierspanning vermindert kan een behandeling hiermee uitkomst bieden.

Wat is migraine?

Migraine is een hevige vorm van hoofdpijn, die vaak gepaard gaat met misselijkheid, braken, het zien van lichtflitsen en het niet kunnen verdragen van licht en geluid. Vaak zit de pijn aan één kant van het hoofd. Migraine is moeilijk te behandelen. Spanningshoofdpijn is niet hetzelfde als migraine, het is vaak minder hevig en er komt meestal geen misselijkheid aan te pas. Bij Amstelzijde Kliniek kunnen we zowel spanningshoofdpijn als migraine behandelen met Botox.

Voor welke soorten hoofdpijn is Botox effectief?

Botox is een effectieve behandeling bij hoofdpijn, vanwege de spierverslappende werking. Het werkt alleen niet bij iedere soort hoofdpijn. We maken hierin een onderscheid tussen imploderende en exploderende hoofdpijn.

Onze ervaring leert ons dat botox vooral werkt bij een zogenaamde imploderende hoofdpijn, dat wil zeggen een hoofdpijn die voelt alsof het van buitenaf komt. Vergelijk het met het gevoel dat iemand met een hamer op de schedel slaat of met een vinger op het oog drukt.

In het geval van een exploderende hoofdpijn, waarbij het voelt alsof het hoofd van binnenuit uit elkaar barst, zijn de resultaten minder goed. Hormonale hoofdpijn, stekende pijn in de wangen of tussen de neus en de ogen, zijn meestal ook niet goed te behandelen met botox.

Botoxbehandelingen bij hoofdpijn en migraine in Amstelveen

In sommige gevallen is de behandeling van de fronsrimpel voldoende. In andere gevallen is het noodzakelijk om het voorhoofd, de nek en/of het achterhoofd te behandelen. Een bijkomend esthetisch voordeel bij een behandeling van de frons en/of het voorhoofd, is dat de rimpels op die plekken verdwijnen en de huid weer glad trekt.

Een botoxbehandeling tegen migraine of hoofdpijn is niet voor iedereen de oplossing en het resultaat is altijd tijdelijk, omdat botox na enkele maanden is uitgewerkt. Bij veel mensen vermindert botox de intensiteit en de frequentie van de klachten.

Bij een ernstige aandoening als migraine, die vaak het hele leven negatief beïnvloedt, loont het om uit te proberen of botox verlichting kan geven. De daadwerkelijke behandeling duurt 15 tot 20 minuten en is vrijwel pijnloos te noemen.

Vergoedingen

Je kunt bij jouw zorgverzekering informeren of een medische botoxbehandeling wordt vergoed. Je betaalt de behandeling aan Amstelzijde Kliniek en kunt de factuur indienen bij je zorgverzekeraar.