Oorzaak van verouderde huid handen

Huidveroudering van de handen

In onze dagelijkse verzorging vergeten we nog weleens onze handen. Dit is erg zonde, want uit onderzoek blijkt niet alleen dat uw handen uw leeftijd verraden, maar ook dat uw handen sneller verouderen dan de rest van het lichaam. In deze blog leest u welke behandelingen zorgen voor jeugdige en mooi verzorgde handen.

Onze handen worden veelvuldig blootgesteld aan factoren die zorgen voor huidveroudering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uv-straling, weersinvloeden en chemische stoffen uit schoonmaakmiddelen. Handen bevatten veel spieren en naar verloop van tijd worden deze slapper, waardoor ze er ouder uit gaan zien. Handen met pigmentvlekken, rimpeltjes, vouwen en zichtbaarheid van vaten en spieren zijn het resultaat.

Thuisverzorging

Thuis kunt u al veel doen in het voorkomen van huidveroudering, door ervoor te zorgen dat u iedere dag uw handen insmeert met handcrème. Belangrijk is dat de handcrème wel een SPF van minimaal factor 30 bevat, zodat uw handen beschermd zijn tegen de zon. Wanneer u vaker buiten komt, is het aan te raden meerdere malen per dag te smeren. Dit scheelt volgens recent onderzoek[1] jaren. Zowel Reviderm als Skinceuticals bieden crèmes die zorgen voor bescherming en herstel.

Cosmetische behandelingen handen

Wanneer u uw handen effectief wilt verjongen, zijn er meerdere cosmetische behandelingen in onze kliniek mogelijk. Zo kunnen wij zichtbaar pigmentvlekken verminderen en de algehele conditie van uw handen verbeteren.

Laserbehandeling tegen pigmentvlekken en lijntjes

Pigmentvlekken op uw handen kunnen goed worden behandeld door middel van de laserbehandeling pigmentvlekken met de MaxG. Bij deze behandeling van het pigment wordt het licht van de laser door het overmatige pigment geabsorbeerd en omgezet in warmte. Het pigment wordt afgebroken en op natuurlijke wijze opgeruimd door het lichaam. De MaxG kan goed gecombineerd worden met de 1540 laser. Deze laser zorgt voor collageenstimulatie, wat de huid weer voller en strakker maakt. Resultaat: prachtige, stralende en egale handen.

Masker tegen pigmentvlekken

Het is ook mogelijk om een pigment behandeling te ondergaan door middel van een speciaal masker. Dit masker wordt aangebracht op een goed voor behandelde huid en blijft zes tot tien uur zitten, afhankelijk van uw huidtype. U spoelt het masker er thuis zelf af. Al na één tot twee weken begint de huid aanzienlijk te verbeteren en zal het pigment afnemen. Het eindresultaat is zichtbaar na vier tot zes weken.

Fillers voor volumeherstel

Fillers zorgen voor stralende handen, door de huid van binnenuit op subtiele wijze gladder te maken. Ze zorgen voor een langdurige hydratatie van de huid en verbeteren het huidoppervlak. Elke behandeling bestaat uit een serie hydraterende hyaluronzuur micro-injecties, waarbij drie behandelingen met een interval van 2 tot 4 weken voor het beste resultaat zorgen.

Gratis consult

Wilt u mooi verzorgde en jeugdige handen? Maak dan een afspraak voor een gratis consult, zodat wij u kunnen adviseren over welke behandeling het beste bij u past.

[1] https://www.forbes.com/sites/nextavenue/2013/06/11/can-sunscreen-keep-your-skin-from-aging/#3c568f126887