Last van een rode huid in gezicht?

Roodheid in het gezicht

Heb jij last van roodheid die maar niet weggaat? Maakt het je onzeker en probeer je het te camoufleren met foundation, maar ben je daar gewoon klaar mee of werkt dit niet goed genoeg? Lees onze blog over het ontstaan van roodheid in het gezicht en hoe wij je hiermee kunnen helpen.

Waardoor wordt roodheid in het gezicht veroorzaakt?

Iedereen heeft weleens te maken met meer roodheid in het gezicht. Bijvoorbeeld als we blozen, koorts hebben of wanneer we last hebben van opvliegers (overgang). Ook tijdens het drinken van alcohol, en hoge bloeddruk of bepaalde allergieën kan de roodheid opzetten. Dit effect ontstaat doordat de bloedvaten zich verwijden en er meer bloed door kan stromen. Deze gevallen zijn echter tijdelijk en gaan vanzelf weer over.

In andere gevallen, zoals bij couperose en rosacea, blijven de bloedvaten ‘’open staan’’ en wordt roodheid in het gezicht een aanhoudend probleem. Een rood gezicht is om cosmetische redenen niet gewenst, maar kan daarnaast ook zorgen voor jeuk, gevoeligheid en een branderig gevoel.

Rosacea

Rosacea is te herkennen aan rode vlekken op voornamelijk de wangen, doorlopend over de neusrug en neuspunt, het midden van het voorhoofd en de kin. Daarbij zijn er rode uitgezette oppervlakkige vertakte bloedvaatjes te zien (zgn. “teleangiëctasieën”). Wanneer het een ernstige vorm van rosacea betreft, zijn er ook rode bultjes zichtbaar. Daarom wordt rosacea nog weleens voor acne aangezien, maar deze twee aandoeningen zijn eigenlijk totaal verschillend van elkaar.

Behandeling rosacea door de huidtherapeute

Alhoewel rosacea een chronische huidaandoening is, kan het door middel van de juiste behandeling wel aanzienlijk worden verminderd. Onze behandelaars adviseren u graag over de juiste aanpak en huidverzorging die u kunt gebruiken ter verbetering van de huid.

Couperose

Couperose is de aanwezigheid van meestal talrijke uitgezette rode en/of blauwe bloedvaatjes op de wangen, neus en op de kin. Alhoewel couperose onschuldig is, kan het camoufleren hiervan nog best lastig zijn. Een behandeling bij de huidtherapeute is dan een goede optie.

Laserbehandelingen tegen couperose

Bij Amstelzijde Kliniek maken wij gebruik van de MaxG behandeling voor het verminderen van roodheid en couperose. Hierbij wordt er met geoptimaliseerd licht, pulsen op de huid afgegeven. Het licht wordt geabsorbeerd door het bloed en de vaatjes zullen hierdoor worden gestold. Het is een zeer effectieve behandeling, waarbij u in gemiddeld drie behandelingen een minder rode huid zult hebben. De huid zal minder opvlammen bij bijvoorbeeld inspanning en/of temperatuurwisselingen. Het oogt rustiger en egaler.

Geen zin meer om met een rood gezicht rond te lopen? Wacht niet langer en laat dit behandelen door onze ervaren huidtherapeute! Klik hier voor het gratis consult.