Welke soorten lipvergroting zijn er?

Openingstijden
  • Ma – Za 09:00 – 18:00
    Donderdag 09:00 – 21:00
Contact

Voor het opvullen van de lippen wordt gebruik gemaakt van tijdelijke lip fillers of de meer permanente lipofilling.

Lip fillers

Lip fillers zijn gemaakt van hyaluronzuur. Hyaluron heeft als eigenschap dat het de huid opvult, verstevigt en water aantrekt. Hierdoor wordt er volume gecreëerd op plaatsen waar er meer volume gewenst is. Bekende lip fillers op basis van hyaluronzuur zijn bijvoorbeeld Restylane en Juvederm.

Het grote voordeel van lip fillers, is dat er wordt gewerkt met een stof die van nature voorkomt in het lichaam. Hierdoor worden allergische reacties praktisch uitgesloten. De filler wordt binnen 6 tot 9 maanden afgebroken, dit heeft geen gevolgen voor het lichaam. De resultaten met lip fillers zijn goed in te schatten. Doordat de behandeling al jaren wordt toegepast, zijn de producten ruimschoots getest op effectiviteit en veiligheid.

Doordat de lip filler geleidelijk door het lichaam wordt afgebroken, dient de behandeling iedere 6 tot 9 maanden te worden herhaald.

Lipofilling

Bij Lipofilling wordt er gebruik gemaakt van lichaamseigen vet voor het opvullen van de lippen. Dit is een permanente behandeling, waarbij het resultaat lastiger is in te schatten. Wanneer je ontevreden bent over het resultaat, kan er weinig worden gedaan om dit te veranderen. Bij Amstelzijde Kliniek wordt er geen lipofilling aangeboden.