Hoe zijn rimpels te voorkomen?

Openingstijden
  • Ma – Za 09:00 – 18:00
    Donderdag 09:00 – 21:00
Contact

Rimpels zijn te voorkomen door de oorzaken tot een minimum te beperken. Daarnaast zijn er een aantal behandelingen die het ontstaan van rimpels tegengaan. Bij Amstelzijde Kliniek kunt je terecht voor Botox en/of fillers, laserbehandelingen, (chemische) peelings en schoonheidsbehandelingen. Deze behandelingen hebben een preventieve werking bij het ontstaan van rimpels.

Botox voor het voorkomen van rimpels

Botox zorgt ervoor dat aanwezige rimpels niet erger worden. Omdat de spieractiviteit met Botox wordt verminderd, kan de rimpel zich niet verder ontwikkelen. Botox kan in deze fase helpen om jouw gezichtsspieren aan te leren om minder te bewegen, waardoor je in de toekomst rimpels voorkomt.

Dit werkt alleen zo tijdens de werkzaamheid van Botox (4 tot 6 maanden) en de behandeling zal dus moeten worden herhaald om dit effect te behouden.

Wanneer je op een jongere leeftijd met Botox start, ervaar je meer voordeel bij het effectief tegengaan van rimpels op latere leeftijd.

Zonbescherming voor het voorkomen van rimpels

Wist je dat 90% van huidveroudering wordt veroorzaakt door Uv-stralen? Als je jouw huid op juiste manier beschermt met zonbeschermingsproducten, rem je het ontstaan van rimpels af.

De afgelopen jaren is meer duidelijkheid gekomen over hoe Ultraviolette stralen de huid verouderen. Met name UVA-straling veroorzaakt vroegtijdige huidveroudering. Het gevaar van deze straling is dat je tijdens het zonnen geen waarschuwing krijgt van de huid, zoals dit bij UVB-straling wel gebeurt door het verbranden van je huid.

UVB-straling zorgt ervoor dat de huid bruin wordt, dit is een natuurlijk beschermingsmechanisme van de huid tegen de zon. Uiteindelijk zal de huid verbranden en je weet dat je te lang in de zon hebt gezeten. UVB-straling dringt door tot de bovenste huidlaag, terwijl UVA dieper in de huid doordringt.

UVA wordt niet tegengehouden door de wolken. Ook wanneer het geen mooi weer is, is het van belang jouw huid goed te beschermen.

Overigens is de zonnebank net zo schadelijk als de zon. Wanneer je zo lang mogelijk wilt genieten van een jeugdige huid, kun je het beste de zonnebank vermijden.

Chemische peeling voor het voorkomen van rimpels

Met een chemische peeling wordt de bovenste huidlaag verweekt en deels verwijderd. Dit proces zorgt ervoor dat de huid het herstelmechanisme activeert, waardoor er een nieuwe huidlaag ontstaat. Afhankelijk van het type actieve bestanddeel kan deze doordringen in verschillende lagen van de huid. In overleg met je wordt er beslist welke peeling het beste geschikt is.