Welke soorten rimpels zijn er?

Openingstijden
  • Ma – Za 09:00 – 18:00
    Donderdag 09:00 – 21:00
Contact

Er zijn een aantal verschillende rimpels die voorkomen in het gezicht, namelijk:

  • Kraaienpootjes: Kraaienpootjes zijn de rimpeltjes die ontstaan naast de ogen, ook wel oogrimpels genoemd.
  • Fronsrimpel: Deze rimpel ontstaat op het voorhoofd, tussen de ogen. Wanneer je tegen de zon in kijkt of boos bent, is deze rimpel goed te zien. Een fronsrimpel die permanent zichtbaar is, kan ervoor zorgen dat je altijd boos kijkt, ook wanneer je dit niet bent.
  • Neus lippenplooi: Deze rimpel is zichtbaar aan de zijkant van de neus en loopt naar de lippen door. De neus lippenplooi kan een vermoeid uiterlijk veroorzaken.
  • Rimpels onder de ogen: Rimpels onder de ogen laten je er ouder uitzien. Vooral wanneer je daarnaast ook last hebt van wallen of donkere kringen, kan dit gebied een doorn in het oog zijn.

Rimpels en het ouder worden van de huid horen er nou eenmaal bij. Toch kunt je het als cosmetisch storend ervaren. Het is ook niet fijn om constant te moeten horen dat je boos kijkt, er moe uitziet of dat je ouder wordt geschat dan dat je in werkelijkheid bent.

Voor het effectief verminderen en verwijderen van rimpels zijn er bij Amstelzijde Kliniek meerdere mogelijkheden, zoals behandeling met Botox en/of fillers, (chemische) peelings en laserbehandelingen.