Hoe werken fillers?

Openingstijden
  • Ma – Za 09:00 – 18:00
    Donderdag 09:00 – 21:00
Contact

Een filler is een stof die in de huid wordt geïnjecteerd en daar zorgt voor meer volume. De gel wordt met een hele dunne naald op de gewenste plek geïnjecteerd. Voor iedere behandeling worden tijdens het consult jouw wensen besproken. De arts van de Amstelzijde Kliniek bepaalt in overleg met jou welke filler het beste is geschikt en past bij jouw wensen. Sommige fillers zijn bijvoorbeeld wat dikker van structuur, deze worden voornamelijk gebruikt om het verlies aan contouren te herstellen. Een wat dunnere filler is weer beter geschikt voor de lijntjes en rimpeltjes.

Indien nodig brengt de arts wat verdovende crème aan, zodat de behandeling nagenoeg pijnloos is. Tijdens de behandeling zal de arts diverse prikjes geven en de filler inspuiten. Na de behandeling wordt vaak een lichte massage gegeven op het behandelde gebied. De behandeling duurt zo’n 15 tot 30 minuten.

Na de behandeling kan de huid wat rood en gezwollen zijn, waarbij ook blauw plekken kunnen ontstaan. Deze trekken vanzelf na een aantal dagen weer weg. Wanneer je sneller last heeft van blauw vlekken, kan de arts beslissen om geen injectienaald, maar een canule te gebruiken. Een canule heeft een ronde punt in plaats van een scherpe punt, zodat de kleine bloedvaatjes onder de huid niet beschadigd raken. Het advies na een behandeling is een uur geen sport, sauna of andere inspannende activiteiten te doen. Camouflage van eventuele priksporen mag na 6-8 uur.