Waar zijn fillers van gemaakt?

Openingstijden
  • Ma – Za 09:00 – 18:00
    Donderdag 09:00 – 21:00
Contact

Er zijn drie verschillende (tijdelijke) fillers die in de loop van de tijd door het lichaam afgebroken worden. Het verschil tussen deze fillers ligt in het hoofdbestanddeel waar ze van gemaakt zijn:

Hyaluronzuur (zoals bijvoorbeeld Restylane, Juverderm en Belotero) is een lichaamseigen stof, die o.a. voorkomt in de huid. Hyaluron heeft als eigenschap dat het de huid opvult, verstevigt en water aantrekt. Hierdoor wordt er volume teruggebracht op plaatsen waar je last hebt van rimpels en/of verlies aan contouren. Een filler op basis van hyaluronzuur wordt binnen zes tot twaalf maanden door het lichaam afgebroken. Doordat hyaluronzuur van nature voorkomt in het lichaam, komen allergische reactie niet of nauwelijks voor. Daarmee is dit type filler zeer veilig.

Van alle merken hyaluronzuurfillers zijn verschillende diktes op de markt. Zo wordt er voor fijne rimpeltjes in het gezicht een wat dunnere gel gebruikt. Heb je meer volume nodig in het gezicht zoals bij ingevallen wangen of afgevlakte jukbeenderen, dan gebruikt de arts een dikkere gel.

Hierdoor vervagen rimpels en fijne lijntjes, kunnen lippen worden vergroot of geaccentueerd en wordt het volume en de natuurlijke contouren in het gezicht hersteld.

Hydroxylapatiet is een mineraal. De gel wordt na injecteren geleidelijk aan vervangen door lichaamscellen en stimuleert hierbij de productie van lichaamseigen collageen, waardoor er een zacht elastische vulling ontstaat wat aanvoelt als het omgevende lichaamsweefsel. Het hydroxylapatiet wordt in circa 12 maanden op een natuurlijke wijze door het lichaam verwijderd. Een voorbeeld van een filler op hydroxylapatiet basis is Radiesse®.

Polymelkzuur (zoals bijvoorbeeld Sculptra) stimuleert de natuurlijke collageenproductie van de huid waardoor de huidstructuur hersteld wordt en gezichtsvolume die verloren is gegaan als gevolg van ouder worden toeneemt. Voor een optimaal effect wordt deze filler 4 keer herhaald met een tussentijd van ongeveer 3 weken.

Het verschil tussen fillers op basis van hyaluronzuur en de fillers op basis van hydroxylapatiet of polymelkzuur, is dat hyaluronzuur fillers alleen zorgen voor ‘opvulling’ van de huid. Hydroxylapatiet en polymelkzuur fillers stimuleren de lichaamseigen collageenproductie en zorgen hiermee voor herstel van de huidstructuur en meer volume.

De Amstelzijde Kliniek in Amstelveen werkt alleen met tijdelijke fillers. Wij maken geen gebruik van permanente fillers en raden onze klanten af zich hiermee te laten injecteren omdat dit voor veel problemen kan zorgen. Permanente fillers zijn in Nederland verboden.