Wat voor soorten fillers zijn er?

Openingstijden
  • Ma – Za 09:00 – 18:00
    Donderdag 09:00 – 21:00
Contact

Hyaluronzuur fillers

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof, die zorgt voor een opgevulde en egale huid. Doordat deze stof van nature voorkomt is het lichaam, is behandeling met hyaluronzuur fillers naast zeer effectief ook zeer veilig te noemen. Er kan direct een volume toename worden bereikt en de kans op allergieën is zeer klein. Een hyaluronzuur filler wordt gebruikt voor het herstellen van volume, het toevoegen van extra volume, het verstevigen van de huid en het herstellen van de contouren zoals bijvoorbeeld de kaaklijn.
Fillers voor het stimuleren van collageen
Collageen is een lichaamseigen stof, die zorgt dat de huid stevig en opgevuld is. In het lichaam bestaan eiwitten voor circa 25% uit hyaluronzuren. Na het 25e levensjaar produceert het lichaam minder collageen. De huid begint de eerste tekenen van huidveroudering te laten zien. Fillers ter bevordering van de collageenstimulatie lossen dit probleem subtiel op, doordat de aanmaak van collageen wordt gestimuleerd.

Lipofilling

Bij lipofilling wordt het eigen vet na liposuctie gebruikt als filler. Het voordeel van deze behandeling is dat er gebruik wordt gemaakt van een lichaamseigen stof en er geen kans op allergieën is. Resultaten zijn echter permanent en lastiger in te schatten. In de Amstelzijde Kliniek kan je voor lipofilling terecht.

Permanente fillers

Er zijn een aantal merken op de markt die permanente fillers verkopen. De naam zegt het al; deze fillers zijn permanent en worden dus niet na een bepaalde periode door het lichaam afgebroken. Bij de Amstelzijde Kliniek werken wij alleen met tijdelijke fillers. Goed te weten is dat er in Nederland een wettelijk verbod is op het gebruik van permanente fillers.