Wat voor soorten facelift zijn er?

Openingstijden
  • Ma – Za 09:00 – 18:00
    Donderdag 09:00 – 21:00
Contact

Liquid Facelift

Bij een liquid facelift maken we gebruik van fillers om het gezicht te verjongen. Bij deze vorm is opereren niet nodig. Met slechts een aantal prikjes wordt het gewenste effect bereikt. Het grote voordeel van een liquid facelift is dat je na de behandeling direct weer verder kunt met jouw dagelijkse bezigheden. De duur van het herstel van een behandeling is namelijk kort. Het resultaat van een liquid facelift blijft 1,5 tot 2 jaar zichtbaar. De behandeling kan na deze periode probleemloos worden herhaald.

De liquid facelift wordt bij Amstelzijde Kliniek uitgevoerd door dokter Hortoglu en dokter Adams. Beide artsen zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde (NVCG).

Mini-facelift

Bij een mini-facelift wordt er vanaf de voorkant van het oor een sneetje gemaakt, dat doorloopt tot de haargrens. Vervolgens wordt de huid een beetje los gemaakt en strak getrokken, waaraan overtollig huid wordt weggenomen. Omdat er maar een klein beetje huid wordt verwijderd en niet het onderliggende weefsel erbij wordt betrokken, kan het resultaat van de mini-facelift tegenvallen.

Na de behandeling kan het gezicht gaan zwellen. Om dit te voorkomen, draag je een week na de behandeling een elastische band. Het volledige herstelproces duurt 4 weken.

Klassieke facelift

Bij de klassieke facelift wordt er een klein sneetje vanaf de voorkant van het oor naar de achterkant van het oor gemaakt. Daarna wordt de huid losgemaakt en strak getrokken. Er kan bij deze methode worden gekozen om de spierlaag vrij te maken en weer aan te trekken. Bij een facelift zal je altijd blijven zien dat je behandeld bent; er blijft een litteken zichtbaar.
De volledige herstelperiode bedraagt 2 tot 3 maanden.

MACS-lift

De MACS-lift staat voor Minimal Access Crainial Suspension Lift. Bij deze behandelmethode wordt er vanaf de voorkant van het oor tot in het haar een klein sneetje gemaakt. Via dit sneetje zal de arts het onderhuidse weefsel behandelen. Het weefsel wordt naar boven gelift met behulp van drie draadjes, waaraan de overtollige huid wordt weg genomen.

De hersteltijd van een MACS-lift bedraagt 6 weken.

De chirurgische ingrepen worden uitgevoerd door Dokter Etienne Lommen.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos consult om de mogelijkheden te bespreken.